ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

«Θέμα χρόνου να αγγίξει και την Κύπρο η μετάλλαξη Όμικρον - Ο λόγος που δεν έχουμε πάρα πολλές εισαγωγές στα νοσοκομεία»

«Θέμα χρόνου να αγγίξει και την Κύπρο η μετάλλαξη Όμικρον - Ο λόγος που δεν έχουμε πάρα πολλές εισαγωγές στα νοσοκομεία»

Στην αυξητική τάση των κρουσμάτων στην Κύπρο, που διατηρείται εδώ και μερικές εβδομάδες, αλλά και τη μετάλλαξη «Όμικρον» αναφέρθηκε ο επιδημιολόγος, Μιχάλης Βωνιάτης.

Μιλώντας στο Τρίτο ο κ. Βωνιάτης ανέφερε ότι «λόγω του εμβολιαστικού προγράμματος και της χαμηλότερης μέσης ηλικίας νόσησης, δεν έχουμε πάρα πολλές εισαγωγές στα νοσοκομεία και ως εκ τούτου η κατάσταση στα νοσηλευτήρια είναι διαχειρίσιμη».

Όσον αφορά τη νέα παραλλαγή «Όμικρον» τόνισε ότι αυτή μεταδίδεται πολύ πιο γρήγορα και άρα θα έχουμε ακόμη περισσότερα κρούσματα στο επόμενο διάστημα.

«Μέχρι στιγμής όμως φαίνεται ότι στους πλείστους ασθενείς δεν προκαλεί βαριά νόσηση. Θα πρέπει να υπάρξει αναμονή μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες έρευνες. Αν τελικά τεκμηριωθεί ότι η μετάλλαξη δεν προκαλεί βαριά νόσηση, τότε μπορεί οι κοινωνίες να προχωρήσουν σε μια ανοσία αγέλης, ακόμη και στη λήξη της πανδημίας σε κάποιους μήνες», είπε χαρακτηριστικά.

Καταληκτικά επεσήμανε ότι «είναι θέμα χρόνου η νέα μετάλλαξη ν’ αγγίξει και την Κύπρο. Εκ πρώτης όψεως τα υπάρχοντα εμβόλια φαίνεται να διαθέτουν ένα δείκτη προστασίας έναντι και αυτής της παραλλαγής».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top