ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Τρέχουν για νυχτερινή έξοδο πριν 15η Δεκεμβρίου οι ανεμβολίαστοι - Προσπαθούν να επισπεύσουν τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις

Τρέχουν για νυχτερινή έξοδο πριν 15η Δεκεμβρίου οι ανεμβολίαστοι - Προσπαθούν να επισπεύσουν τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις

Τρέχουν να προλάβουν τις εκδηλώσεις των γιορτών οι ανεμβολίαστοι, καθώς από τις 15 Δεκεμβρίου τίθεται σε ισχύ το μέτρο που τους αποκλείει από τους χώρους εστίασης.

Από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε το συγκεκριμένο μέτρο πολλοί ανεμβολίαστοι πολίτες έχουν θορυβηθεί. Άλλοι έτρεξαν να βάλουν την πρώτη δόση, ενώ κάποιοι άλλοι εξακολουθούν να μην θέλουν να εμβολιαστούν.

Πιο συγκεκριμένα αρκετές επιχειρήσεις που είχαν σκοπό να διοργανώσουν εκδηλώσεις Χριστουγέννων, σπεύδουν να τις κάνουν πριν τις 15 του μηνά με στόχο να παρευρεθούν και οι ανεμβολίαστοι υπάλληλοι.

Οι κρατήσεις στα νυχτερινά κέντρα έχουν πάρει «φωτιά», καθώς από τις 15 Δεκεμβρίου, στα κλειστά και υπαίθρια γήπεδα, σε θέατρα/ κινηματογράφους, νυχτερινά κέντρα και χώρους εστίασης, θα μπορούν να εισέρχονται μόνο άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω, που έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου, σύμφωνα με το διάταγμα του Υπουργού Υγείας.

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι, από σήμερα (6 Δεκεμβρίου) μέχρι 10 Ιανουαρίου 2022, όλοι ανεξαιρέτως οι επιβάτες που θα εισέρχονται στην Κυπριακή Δημοκρατία από τα αεροδρόμια, θα υποβάλλονται σε υποχρεωτικό έλεγχο PCR. Το κόστος των 15 ευρώ θα επιβαρύνει τον ίδιο τον επιβάτη.

Επίσης αναστέλλονται επίσης οι χριστουγεννιάτικες ή άλλες εκδηλώσεις εντός και εκτός των εμπορικών κέντρων, ενώ για τις οποιεσδήποτε άλλες εκδηλώσεις που θα διεξαχθούν από Δήμους, κοινότητες και χώρους θρησκευτικής λατρείας, θα επιτρέπεται η διοργάνωση υπό την ευθύνη των τοπικών αρχών και διοργανωτών για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και του διατάγματος.

Το Υπουργείο Υγείας χθες Κυριακή (05/12), ανακοίνωσε 307 νέα κρούσματα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top