Το Ισλαμικό Κράτος πουλάει νεαρές σκλάβες για ένα πακέτο τσιγάρα

Το Ισλαμικό Κράτος πουλάει νεαρές σκλάβες για ένα πακέτο τσιγάρα

Νεαρά κορίτσια πωλούνται ως σκλάβες σε παζάρια για ένα πακέτο τσιγάρα από ένοπλους του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και την Συρία σύμφωνα με αξιωματούχους του ΟΗΕ αρμόδια για θέματα σεξουαλικής βίας .

Η υπεύθυνη των Ηνωμένων Εθνών για τη σεξουαλική βία στις πολεμικές περιοχές, Zainab Bangura, επισκέφθηκε το Ιράκ και τη Συρία τον Απρίλιο και οι διαπιστώσεις της είναι καθηλωτικές: οι πολεμιστές τζιχαντιστές απαγάγουν γυναίκες και κορίτσια όταν καταλαμβάνουν μια περιοχή και έτσι καταλαμβάνουν και «φρέσκο κρέας»» δήλωσε σοκαρισμένη η αξιωματούχος.
«Πρόκειται για πόλεμο ο οποίος περνάει κυριολεκτικά πάνω από τα κορμιά των γυναικών», ανέφερε η κ. Μπανγκούρα στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Το Ισλαμικό Κράτος λειτουργεί το ίδιο αγορές «σκλάβων», τις οποίες απάγει από τα εδάφη τα οποία καταλαμβάνει στις δύο χώρες που αποτελούν το προπύργιό του.
Πολλά κορίτσια πωλούνται σε εξευτελιστική τιμή, για άλλα όμως δαπανώνται δεκάδες χιλιάδες δολάρια, ανέφερε η αξιωματούχος του ΟΗΕ.
Ένα 15χρονο κορίτσι, από τη μειονότητα των Γεζίντι του Ιράκ, πωλήθηκε σε στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους, ο οποίος της έδειξε ένα ραβδί και ένα όπλο και την κάλεσε να διαλέξει τι προτιμά.
«Όταν εκείνη απάντησε "το όπλο", εκείνος της είπε: "Δεν σε αγόρασα για να αυτοκτονήσεις", πριν την βιάσει», δήλωσε η κ. Μπανγκούρα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πυρκαγιές στη Λεμεσό: Ικανοποίηση ΠτΔ για την πορεία υλοποίησης των μέτρων για στήριξη - Το μεγάλο στοίχημα και τα νέα σχέδια

Πυρκαγιές στη Λεμεσό: Ικανοποίηση ΠτΔ για την πορεία υλοποίησης των μέτρων για στήριξη - Το μεγάλο στοίχημα και τα νέα σχέδια

Την ικανοποίηση του από την πορεία υλοποίησης των όσων ανακοίνωσε η Κυβέρνηση σε σχέση με τους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην επαρχία Λεμεσού, εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE