ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Καταγγέλθηκαν 197 παραβάσεις τροχαίας στην Πάφο - Επιτακτική ανάγκη τήρησης του κώδικα οδικής κυκλοφορίας

Καταγγέλθηκαν 197 παραβάσεις τροχαίας  στην Πάφο - Επιτακτική ανάγκη τήρησης του κώδικα οδικής κυκλοφορίας

Συνολικά 197 παραβάσεις τροχαίας καταγγέλθηκαν κατά τη διάρκεια στοχευμένων ελέγχων που έγιναν από 23- 26 Δεκεμβρίου στο κύριο οδικό δίκτυο όσο και στο δευτερεύον της Πάφου από περίπολα της Τροχαίας.

Σύμφωνα με το Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Πάφου, Μιχάλη Ιωάννου, η Αστυνομία Πάφου στην προσπάθεια της για πρόληψη των τροχαίων οδικών συγκρούσεων αλλά και των αδικημάτων κατά περιουσίας όπως είναι οι διαρρήξεις και κλοπές, διενήργησαν περιπολίες και στατικούς ελέγχους. Από τους ελέγχους έγιναν συνολικά από τις 06:00 το πρωί της 23 Δεκεμβρίου του 2021 μέχρι στις 26 Δεκεμβρίου του 2021 στις 07:00 το πρωί, 197 καταγγελίες.

Από τις 197 καταγγελίες συνέχισε ο κ. Ιωάννου οι 23 αφορούσαν οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης, 4 καταγγελίες για οδήγηση χωρίς ζώνη ασφαλείας, 2 καταγγελίες για οδήγηση υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών, 53 καταγγελίες για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, 4 καταγγελίες για οδήγηση οχήματος με την χρήση κινητού τηλεφώνου. Επίσης μια καταγγελία για οδήγηση χωρίς άδεια οδηγού, 9 καταγγελίες για οδήγηση αυτοκινήτου χωρίς ασφάλεια και 101 άλλες καταγγελίες για μικρότερης φύσεως αδικήματα.

Στα πλαίσια αυτής της εκστρατείας κατασχέθηκαν και 2 οχήματα.

Σύμφωνα με τον κ. Ιωάννου όσον αφορά την κατάσταση των οδικών συγκρούσεων σημειώθηκαν συνολικά εννέα οδικές συγκρούσεις εκ των οποίων οι 6 αφορούν μόνο με υλικές ζημιές και οι 3 με ελαφρά τέσσερις τραυματίες οδηγούς και επιβάτες.

Επίσης, υπόθεση οδήγησης μηχανοκίνητου οχήματος υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών, και οδήγηση χωρίς ασφάλεια διερευνούν η Τροχαία Πάφου σε συνεργασία με την ΥΚΑΝ ( Κλιμάκιο Πάφου), εναντίον 35χρονου.

Σύμφωνα με τον Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Πάφου Μιχάλη Ιωάννου, μέλη της Ομάδας “Z” ενώ βρίσκονταν στην οδό Αγαπήνωρος στην Πάφο ανέκοψαν για έλεγχο αυτοκίνητο.

Από τον έλεγχο που έγινε στον οδηγό διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για 35χρονο μόνιμο κάτοικο Πάφου και από περαιτέρω εξετάσεις που έγιναν στα έγγραφα του πιο πάνω οχήματος διαπιστώθηκε ότι ο πιο πάνω δεν ήταν κάτοχος πιστοποιητικού ασφάλειας.

Επίσης σε προκαταρκτική εξέταση εντοπισμού ναρκωτικών ουσιών που του έγινε, διαπιστώθηκε ότι είχε στο σάλιο του ναρκωτικές ουσίες.

Στη συνέχεια έδωσε πρόσθετο δείγμα σάλιου το οποίο αφού σφραγίστηκε θα σταλεί στο Γενικό Χημείο του Κράτους για εργαστηριακή ανάλυση.

Ακολούθησε έρευνα στο όχημα του, χωρίς να εντοπιστεί οτιδήποτε το παράνομο. Η Τροχαία Πάφου σε συνεργασία με την ΥΚΑΝ (Κλιμάκιο Πάφου διερευνούν την υπόθεση.

Εξάλλου, υπόθεση οδήγησης υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών άρνηση παροχής δείγματος νάρκοτεστ απείθεια σε οδηγίες αστυνομικού με στολή διερευνά η Αστυνομία Πάφου, εναντίον 23χρονου.

Σύμφωνα με τον Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Πάφου Μιχάλη Ιωάννου στις 14:00 χτες μέλος της ομάδας “Z” της Τροχαίας Πάφου ενώ βρίσκονταν στην Λεωφόρο Μακαρίου στη Γεροσκήπου ανέκοψε για έλεγχο όχημα.

Από έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός είναι 23 ετών, μόνιμος κάτοικος Πάφου. Οταν του ζητήθηκε να δώσει δείγμα για εξέταση ναρκωτικών ουσιών, αρνήθηκε να το πράξει .

Στη συνέχεια του δόθηκαν οδηγίες να παραμείνει στη σκηνή με σκοπό τη μεταφορά του οχήματος στην Τροχαία Πάφου όμως αυτός αποχώρησε.

Το όχημα του μεταφέρθηκε στην Τροχαία Πάφου η οποία διερευνά την υπόθεση.

Στο μεταξύ υπόθεση οδήγησης με υπερβολική ταχύτητα, μη συμμόρφωση σε σήμα αστυνομικού με στολή διερευνά η Αστυνομία Πάφου, εναντίον 37χρονου.

Σύμφωνα με τον Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Πάφου Μιχάλη Ιωάννου χθες στις 21:00, ενώ μέλη της Τροχαίας Πάφου βρίσκονταν για έλεγχο ταχύτητας στην Λεωφόρο Δημοκρατίας στην Πάφο, διαπίστωσαν μέσω κινητού ταχύμετρου ότι αυτοκίνητο οδηγείτο στην πιο πάνω Λεωφόρο με κατεύθυνση προς την Λεωφόρο Ευρώπης με ταχύτητα 77 χιλιόμετρα αντί 50 που είναι το επιτρεπόμενο όριο. Μέλος της Τροχαίας Πάφου έκανε σήμα στον οδηγό του οχήματος, για να σταματήσει, αλλά αυτός παρέλειψε να συμμορφωθεί στο σήμα του αστυνομικού και συνέχισε την πορεία του προς τον κυκλικό κόμβο του Παφιακού Σταδίου.

Ο οδηγός του πιο πάνω αυτοκινήτου, σύμφωνα με την Αστυνομία, αντιλήφθηκε το σήμα, αλλά ωστόσο δεν σταμάτησε. Ο οδηγός περιγράφεται ως άντρας νεαρής ηλικίας. Από εξετάσεις που έγιναν από τον αριθμό εγγραφής του οχήματος, ιδιοκτήτης του φαίνεται να είναι 37χρονος ο οποίος διαμένει στη Λεμεσό.

Ακολούθησαν εξετάσεις στην Λεμεσό, ωστόσο διαπιστώθηκε πως το πιο πάνω πρόσωπο δεν διαμένει πλέον στη διεύθυνση και γίνονται εξετάσεις για εντοπισμό του για να πληροφορηθεί για τα αδικήματα που φέρεται να έχει διαπράξει .

Την υπόθεση διερευνά η Τροχαία Πάφου.

Επιπρόσθετα ο Βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής Πάφου Μιχάλης Ιωάννου, σημείωσε πως οι έλεγχοι της Αστυνομίας θα συνεχιστούν τόσο στο οδικό δίκτυο της πόλης, στον αυτοκινητόδρομο αλλά και στο δευτερεύον οδικό δίκτυο παρά τον αυτοκινητόδρομο, ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς σε μια προσπάθεια που κάνει η Αστυνομία για πρόληψη των οδικών συγκρούσεων και των διαρρήξεων και των κλοπών.

Απηύθυνε επίσης έκκληση σε όλους να τηρούν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας για αποφυγή όχι μόνο των τροχαίων οδικών συγκρούσεων, αλλά και των καταγγελιών οι οποίες δεν είναι αυτοσκοπός.Δύο πρόσωπα ηλικίας 35 και 23 ετών οδηγούσαν τα οχήματα τους υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών στην Πάφο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top