ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε μείωση του ELA κατά 500 εκ. ευρώ προχώρησε η Τράπεζα Κύπρου

Σε μείωση του ELA κατά 500 εκ. ευρώ προχώρησε η Τράπεζα Κύπρου

Στην αποπληρωμή χρηματοδότησης από τον Μηχανισμό Παροχής Έκτακτης Ρευστότητας (ELA) ύψους €500 εκατομμυρίων και από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) ύψους €260 εκ., έχει προχωρήσει η Τράπεζα Κύπρου, μετά τη μερική αποπληρωμή από την Κυπριακή Δημοκρατία στις 9 Ιουνίου ομολόγου που εκδόθηκε για την ανακεφαλαιοποίηση της Λαϊκής Τράπεζας και μεταφέρθηκε στην Τράπεζα Κύπρου το Μάρτιο του 2013 μετά την απόκτηση στοιχείων ενεργητικού και παθητικού της Λαϊκής.

Ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Τράπεζας Κύπρου, η χρηματοδότηση από τον ELA και την ΕΚΤ έχει μειωθεί στο σημερινό επίπεδο των €5,9 δις και €500 εκατ., αντίστοιχα.

Συνολικά, η χρηματοδότηση από τον ELA έχει μειωθεί κατά €5,5 δις από το υψηλό των €11,4 δις τον Απρίλιο 2013, ενώ κατά τη διάρκεια του 2015 έχει αποπληρωθεί ELA ύψους €1,5 δις, σημειώνει η Τράπεζα Κύπρου. 

Στις 5 Ιουνίου, η Τράπεζα Κύπρου είχε ανακοινώσει ότι ενημερώθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών ότι στις 9 Ιουνίου η Κυβέρνηση θα αποπληρώσει ποσό ύψους €750 μέρος του ομολόγου που κατέχει η Τράπεζα.

Το υπόλοιπο μέρος του ομολόγου ύψους €340 εκατ. θα αντικατασταθεί στη λήξη του την 1η Ιουλίου 2015 με νέο ομόλογο ίδιας ονομαστικής αξίας, με την απόδοση του νέου ομολόγου να βασίζεται στην απόδοση των ομόλογων της Κυπριακής Δημοκρατίας κατά τη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Η αποπληρωμή, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Τράπεζας Κύπρου, αποτελεί συνέχεια της πρόσφατης έκδοσης ομολόγου της Κυβέρνησης ύψους €1 δις με τοκομερίδιο 3,875%, απόδοση 4% και λήξη το 2022.

Σημειώνεται ότι την 1 Ιουλίου 2014, η Κυβέρνηση αποπλήρωσε €950 εκατ. από το ίδιο ομόλογο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top