ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έτσι καιγόταν χθες η κλειστή πόλη της Αμμοχώστου - Δείτε τα βίντεο από την πυρκαγιά

Έτσι καιγόταν χθες η κλειστή πόλη της  Αμμοχώστου - Δείτε τα βίντεο από την πυρκαγιά

H πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιφραγμένη πόλη των Βαρωσίων στις 3:30 περίπου το απόγευμα, τέθηκε υπό έλεγχο γύρω στις 8:00 το βράδυ.

Πυροσβεστικά οχήματα από την κατεχόμενη Λευκωσία είχα σταλεί προς την περιοχή των Βαρωσίων, ενισχύοντας την προσπάθεια της «πυροσβεστικής» Αμμοχώστου.

Μέχρι στιγμής ο τουρκικός στρατός δεν έχει επιβεβαιώσει τα ακριβή αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς.

Ο Δήμαρχος Αμμοχώστου, Αλέξης Γαλανός διερωτήθηκε πως μπορεί να ξέσπασε φωτιά σε μία περιφραγμένη πόλη, η οποία δεν διαθέτει ηλεκτρικό ρεύμα.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτες Μουσταφά Ακιντζί, είχε δώσει οδηγίες, για επιδίωξη βοήθειας από την ελληνοκυπριακή πλευρά, τις  βρετανικές βάσεις, και τα Ηνωμένα Έθνη, σε περίπτωση που οι τουρκοκυπριακές δυνάμεις, δεν θα μπορούσαν να ανταπεξέλθουν.

Τελικά στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς, συμμετείχαν δύο ελικόπτερα των βάσεων και πυροσβεστικά οχήματα που στάλθηκαν από την περιοχή  του Αγίου Νικολάου.


 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top