Επιβεβαιώνει για το «test to stay» ο υπουργός Υγείας - Σκέψεις για να επεκταθεί και σε άλλους τομείς

Επιβεβαιώνει για το «test to stay» ο υπουργός Υγείας - Σκέψεις για να επεκταθεί και σε άλλους τομείς

Δεν τέθηκε ακόμα στο τραπέζι το θέμα της ενδημικότητας του ιού, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλας, ο οποίος είπε πως αυτό που τέθηκε στο τραπέζι είναι το «πώς θα μάθουμε να ζούμε με αυτό τον ιό».

 
Σε δηλώσεις του, μετά τη συνεδρία της Επιτροπής Υγείας της Βουλής, η οποία συζήτησε το νομοσχέδιο που αφορά στις επικίνδυνες και μολυσματικές ασθένειες, ο Υπουργός Υγείας ανέφερε πως αν πετύχει το μέτρο test to stay, το οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή τη Δευτέρα στα σχολεία, υπάρχει σκέψη να υιοθετηθεί και σε άλλες ομάδες του πληθυσμού, ώστε να περάσουμε στη φάση της ενδημικότητας.

Πιθανότητα να υιοθετηθεί την Τετάρτη το test to stay σε ιατρικό προσωπικό και σώματα ασφαλείας

Εξήγησε ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι επιστήμονες την ερχόμενη Τετάρτη να υιοθετήσουν αυτό το μέτρο και στην ευρύτερη κοινωνία, εξηγώντας πως γίνονται σκέψεις να υιοθετηθεί το μέτρο σε ιατρικό προσωπικό και στα σώματα ασφαλείας.

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών, οι οποίοι ζητούν τη μη εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου, είπε ότι είναι σεβαστή η άποψή τους, αλλά όπως πρόσθεσε «είναι σεβαστή και η απόφαση των ειδικών που κάνουν τις εισηγήσεις».

Επίσης, ο Υπουργός Υγείας ανέφερε ότι το επίπεδο εκπαίδευσης στα σχολεία έχει μειωθεί σημαντικά, γι’ αυτό στόχος είναι να παραμείνουν ανοικτά τα σχολεία.

«Αυτό έχουμε κάνει από τον Σεπτέμβριο και θέλουμε να το εφαρμόσουμε και τους επόμενους μήνες», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Η πρόποση Χριστοδουλίδη σε Τασούλα: «Η βαθιά μας ευγνωμοσύνη για την αταλάντευτη στάση της Ελλάδας είναι πέρα για πέρα ξεκάθαρη»

Η πρόποση Χριστοδουλίδη σε Τασούλα: «Η βαθιά μας ευγνωμοσύνη για την αταλάντευτη στάση της Ελλάδας είναι πέρα για πέρα ξεκάθαρη»

Το αμέσως επόμενο διάστημα η Κυπριακή Δημοκρατία θα δρομολογήσει πρωτοβουλίες για αναγνώριση του έργου και της σπουδαιότητας της αποστολής της ΕΛΔΥΚ και ειδικότερα για τα 105 παιδιά που έπεσαν το 1974, εκ των οποίων οι 58 παραμένουν μέχρι σήμερα αγνοούμενοι, ανακοίνωσε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας τις αδελφικές και ακλόνητες σχέσεις Κύπρου – Ελλάδας.

BEST OF TOTHEMAONLINE