ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Oργανωμένοι γονείς: Να διενεργούν οι ίδιοι στα παιδιά τους self test πριν την άφιξή τους στο νηπιαγωγείο

Oργανωμένοι γονείς: Να διενεργούν οι ίδιοι στα παιδιά τους self test πριν την άφιξή τους στο νηπιαγωγείο

Αν η ΠΟΕΔ ή το ΥΠΠΑΝ κατέχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι τα κρούσματα σε Νηπιαγωγούς προέρχονται από μαθητές τότε να τα καταθέσει δημόσια, αναφέρει, σε ανακοίνωση της, η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Δημόσιων και Κοινοτικών Νηπιαγωγείων.

«Είναι πάγια θέση μας ότι η φοίτηση των παιδιών πρέπει να γίνεται με φυσική παρουσία και όχι να κλείνει ένα τμήμα όταν εντοπίζεται ένα θετικό κρούσμα. Πρέπει να γίνει αντιληπτό πως εδώ και δύο χρόνια η ψυχολογία των παιδιών μας έχει δεχτεί τεράστιες πιέσεις γεγονός το οποίο ήδη δημιούργησε σοβαρά προβλήματα σε αρκετά παιδιά αλλά όπως επισημάναμε μετά από εμπεριστατωμένη μελέτη την οποία προωθήσαμε στην Γραμματεία της ΠΟΕΔ, τα προβλήματα θα φανούν πολύ πιο έντονα στο μέλλον», προσθέτει.

«Ταυτόχρονα να ευχαριστήσουμε τον ΥΠΠΑΝ ο οποίος ζήτησε από την ΠΟΕΔ όπως για να συζητηθεί αυτή η θέση της ΠΟΕΔ πρέπει να είναι παρόντες και οι Οργανωμένοι Γονείς της Προδημοτικής. Όπως αναφέραμε και στη συνάντηση που είχαμε με τον ΥΠΠΑΝ η θέση μας ως οργανωμένοι γονείς είναι πως πρέπει να μας χορηγηθούν Self-Test ούτως ώστε να ελέγχουμε εμείς τα παιδιά μας σε τακτά χρονικά διαστήματα», σημειώνει.

Με αυτή την εισήγηση, αναφέρει η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Δημόσιων και Κοινοτικών Νηπιαγωγείων, θα υπάρχει περισσότερη ασφάλεια για τους μαθητές και το προσωπικό των Νηπιαγωγείων, αφού το τεστ θα πραγματοποιείται πριν την άφιξη των παιδιών στο Νηπιαγωγείο και ο γονέας θα γνωρίζει αν το παιδί του είναι θετικό ή αρνητικό. «Θα καταφέρουμε την ελάχιστη δυνατή (υπό των περιστάσεων) ψυχολογική πίεση στα παιδιά μας αφού το τεστ θα πραγματοποιείται από του οικείους του παιδιού και όχι από κάποιο τρίτο πρόσωπο» προστίθεται.

Σε διαφορετική περίπτωση «οι γονείς θα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο όπου θα γίνεται το τεστ μαζί με τα παιδιά τους γεγονός το οποίο θα δημιουργεί καθυστέρηση και συγκέντρωση μεγάλου αριθμού ατόμων με κίνδυνο την εξάπλωση του ιού».

«Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος σε μια τάξη τότε οι επαφές θα έχουν την δυνατότητα να συνεχίσουν την φοίτηση τους με φυσική παρουσία με την προϋπόθεση ότι οι γονείς θα πραγματοποιούν καθημερινά τεστ στο σπίτι (για περίοδο 7 ημερών). Και πάλι θα είναι υπό την ευθύνη των γονέων να ενημερώνουν το Σχολείο και το Υπουργείο Υγείας σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος. Θα ελέγχονται τα παιδιά όλων των ηλικιών και όχι μόνο της υποχρεωτικής Προδημοτικής», συμπληρώνει.

Αντίθετα, αναφέρει η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Δημόσιων και Κοινοτικών Νηπιαγωγείων, η διενέργεια ελέγχου rapid test μια φορά την εβδομάδα όπως είναι η εισήγηση της Γραμματείας της ΠΟΕΔ δεν θα πετύχει τον σκοπό της αφού δεν θα γίνεται έγκυρος εντοπισμός των θετικών αποτελεσμάτων με αποτέλεσμα ο ιός να εξαπλώνεται και στα υπόλοιπα παιδιά της τάξης.

«Περαιτέρω η εισήγηση της ΠΟΕΔ περιορίζεται σε μαθητές της υποχρεωτικής Προδημοτικής που αφορά δηλαδή μαθητές πέραν των 5 ετών. Να σημειωθεί ότι σε αρκετές τάξεις των Νηπιαγωγείων φοιτούν, μικτά, παιδιά από ηλικίες 4-7 ετών. Οπόταν με την εισήγηση της ΠΟΕΔ δεν καλύπτεται όλος ο πληθυσμός των μαθητών. Είναι βέβαιο πως ως γονείς νοιαζόμαστε περισσότερο από τον καθένα για την υγεία και ασφάλεια των παιδιών μας. Επιπλέον είναι δεδομένο ότι ενδιαφερόμαστε και για την υγεία των Νηπιαγωγών αλλά και του βοηθητικού προσωπικού που εργάζονται στα νηπιαγωγεία μας», προσθέτει.

Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Δημόσιων και Κοινοτικών Νηπιαγωγείων αναφέρει ότι αντιλαμβάνεται πως η ΠΟΕΔ θέλει να προστατεύσει τα μέλη της, «κάτι το οποίο σεβόμαστε όμως αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τις ήδη υπάρχουσες οδηγίες δηλαδή με την χρήση της μάσκας από τους εκπαιδευτικούς».

«Όπως εξηγήσαμε και στα μέλη της Γραμματείας της ΠΟΕΔ εμείς έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στους γονείς και τους καλέσαμε αν η θέση τους είναι πως οι γονείς είναι ασυνείδητοι και δεν θα προβαίνουν στους ελέγχους με Self-Test να το δηλώσουν δημόσια», καταλήγει.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουνLIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top