ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΔΡ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: «Αν τα περιστατικά ήταν «Δέλτα» θα ήμασταν διστακτικοί να χαλαρώσουμε» - Πότε θα τεθούν σε ισχύ νέες χαλαρώσεις

ΔΡ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: «Αν τα περιστατικά ήταν «Δέλτα» θα ήμασταν διστακτικοί να χαλαρώσουμε» - Πότε θα τεθούν σε ισχύ νέες χαλαρώσεις

Για τους λόγους που παραμένουν τα κρούσματα στα ύψη μίλησε o Καθηγητής Μοριακής Ιολογίας και μέλος της επιδημιολογικής ομάδας, Δρ. Πέτρος Καραγιάννης σχολιάζοντας επίσης και το ενδεχόμενο χαλαρώσεων την επόμενη εβδομάδα.

Αποδίδει τη διατήρηση των υψηλών αριθμών στην παραλλαγή Όμικρον και την υποπαραλλαγή της που είναι λιγότερο νοσογόνες όπως ανέφερε.

«Η επιδημιολογική κάλυψη μας κάνει να επαναπαυόμαστε λίγο», είπε ο κύριος Καραγιάννης.

«Αν όλα αυτά τα περιστατικά ήταν Δέλτα τότε τα νοσηλευτήριά μας θα ήταν υπερπλήρη αλλά και εμείς θα ήμασταν διστακτικοί να χαλαρώσουμε. Αντιθέτως θα εφαρμόζαμε αυστηρότερα μέτρα όπως το παρελθόν», συμπλήρωσε.

«Επομένως αυτό από μόνο του μας καθησυχάζει και από την άλλη πλευρά η κατάσταση στα νοσηλευτήρια υπάρχει ψηλός αριθμός νοσηλευόμενων λόγω παρατεταμένων υψηλών αριθμών κρουσμάτων που δεν μας επιτρέπουν να δούμε μια απότομη πτώση στους αριθμούς των νοσηλευόμενων ή των κρουσμάτων.  Εδώ και ένα μήνα  είμαστε μεταξύ 2.000 με 3000 κρουσμάτων κάθε μέρα»

Όσο αφορά χαλαρώσεις που ενδεχομένως να υπάρξουν την επόμενη εβδομάδα το μέλος της επιδημιολογικής ομάδας τόνισε πως πρέπει να είμαστε προσεχτικοί.

«Ίσως μέχρι την Τρίτη να διαμορφωθεί η επιδημιολογική μας εικόνα προς το καλύτερο. Ελπίζω η καθοδική τάση να συνεχιστεί και μέχρι την Τρίτη να είμαστε κοντά στις 2 χιλιάδες. Οι συζητήσεις άρχισαν πριν 3 βδομάδες έχουν γίνει κάποιες ασκήσεις επί χάρτου, θα δούμε ανάλογα», επισήμανε.

Επαναλοιμώξεις

«Από την ανακοίνωση της ιχνηλάτισης της Δευτέρας είχαμε μέσα σε ένα πενθήμερο 1860 κρούσματα τα οποία ήταν επαναλοιμώξεις. Η Όμικρον έχει την τάση να το κάνει αυτό πιο εύκολα»

«Κάποιες από τις εταιρείες προσπαθούν να επικαιροποιήσουν τα εμβόλια τους για να συμπεριλάβουν και την μετάλλαξη Όμικρον. Εάν είναι πολυδυναμικά τα εμβόλια καλώς. Αν είναι μόνοδυναμικά εγώ έχω αμφιβολίες αν θα είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Καταλήγοντας, τόνισε πως αν παρθούν αποφάσεις θα τεθούν σε ισχύ γύρω στην 3-4 εβδομάδα του Φεβρουαρίου.

«Ελπίζουμε ότι και οι καιρικές συνθήκες θα βοηθήσουν την κατάσταση.  Έχουμε και τα παραδείγματα των άλλων Ευρωπαϊκών χωρών που προχώρησαν στη φάση των υπερβολικών χαλαρώσεων και θα δούμε και εκεί ποιες ήταν οι εμπειρίες»

«Εγώ είμαι αντίθετος στο να χαλαρώσουμε τα προσωπικά μέτρα. Κυρίως τη χρήση της μάσκας σε κλειστούς χώρους», κατέληξε.

Δείτε το απόσπασμα:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top