ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανίδα ΥΠΕΞ: Πολύ επικίνδυνη στιγμή για τον κόσμο μια ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Βρετανίδα ΥΠΕΞ: Πολύ επικίνδυνη στιγμή για τον κόσμο μια ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Η Υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Λιζ Τρας δήλωσε ότι η βρετανική κυβέρνηση συνεχίζει να πιστεύει πως μια ρωσική εισβολή στην Ουκρανία είναι «πολύ πιθανή», παρά την εκτίμηση του Ρώσου ομολόγου της ότι δεν έχουν εξαντληθεί οι ευκαιρίες για διπλωματική επίλυση της κρίσης.

Η κα Τρας, που μιλούσε στο BBC λίγο πριν από την ανακοίνωση περί αποχώρησης ορισμένων ρωσικών δυνάμεων από την περιοχή των συνόρων με την Ουκρανία, επανέλαβε ότι μια εισβολή «θα μπορούσε να επίκειται», καθώς τα ρωσικά στρατεύματα είναι «εξαιρετικά προετοιμασμένα» και θα μπορούσαν να εισβάλουν «πολύ σύντομα μετά από τη διαταγή».

Σε συνέντευξη στο Sky News, παράλληλα, η Υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε πως μια εισβολή στην Ουκρανία θα ήταν μία «πολύ επικίνδυνη στιγμή» για τον κόσμο.

«Αν βλέπαμε μια εισβολή στην Ουκρανία, θα υπήρχαν σοβαρά κόστη αναφορικά με μία σύρραξη μεγάλης διάρκειας, θα μπορούσαμε να δούμε την υπονόμευση της ασφαλείας ευρύτερα στην Ευρώπη και θα μπορούσαμε να δούμε άλλες επιθετικές δυνάμεις ανά τον κόσμο να το εκλαμβάνουν ως ευκαιρία να επεκτείνουν τις φιλοδοξίες τους», προειδοποίησε η Λιζ Τρας. Πρόσθεσε ότι η Ρωσία πιθανώς δεν θα σταματούσε στην Ουκρανία, καθώς επιδιώκει να αποτρέψει την ένταξη στο ΝΑΤΟ άλλων ανατολικοευρωπαϊκών χωρών.

Σημείωσε πάντως ότι μια εισβολή δεν είναι σίγουρη και ότι υπάρχει ακόμα χρόνος για διπλωματία.

Η κα Τρας πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να υπάρχει «ανταμοιβή» για τη ρωσική επιθετικότητα, διότι κάτι τέτοιο θα ενθάρρυνε και μελλοντικές απειλές. «Είναι πολύ σημαντικό να μην υπάρχουν παραχωρήσεις επί της κυριαρχίας της Ουκρανίας ή επί της απόφασης της Ουκρανίας για το κατά πόσο θα γίνει μέρος του ΝΑΤΟ», εξήγησε η Βρετανίδα Υπουργός Εξωτερικών.

Εν τω μεταξύ, εντός της ημέρας ο Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θα προεδρεύσει σύσκεψης της επιτροπής COBRA για τη αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων με σκοπό τη συνολική εξέταση της βρετανικής αντίδρασης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top