ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Δρ. Καραγιάννης: «Τα πρωτόκολλα θα απλοποιηθούν και θα ευνοούν τους εμβολιασμένους παρά τους μη εμβολιασμένους»

Δρ. Καραγιάννης: «Τα πρωτόκολλα θα απλοποιηθούν και θα ευνοούν τους εμβολιασμένους παρά τους μη εμβολιασμένους»

Στην απλοποίηση των πρωτοκόλλων θα προχωρήσει η Κυβέρνηση τη Δευτέρα (21/2) σε συνεργασία με την Επιδημιολογική Ομάδα.

Όπως αποκάλυψε ο Δρ. Πέτρος Καραγιάννης, τα πρωτόκολλα θα απλοποιηθούν σε τέτοιο βαθμό που θα ευνοούν τους εμβολιασμένους παρά τους μη εμβολιασμένους.

Σε δηλώσεις του στο Ράδιο Πρώτο τόνισε πως «κάθε φορά που προχωρούσαμε σε χαλάρωση μέτρων υπήρξε μια μικρή έξαρση κρουσμάτων. Έξαρση παρουσιάζουν αυτή τη στιγμή και ευρωπαϊκές χώρες που χαλάρωσαν όλα τα περιοριστικά μέτρα πολύ σύντομα.

Εμείς δεν θα χαλαρώσουμε αυτή τη στιγμή τα μέτρα αυτοπροστασίας και ελπίζω ότι με αυτόν τον τρόπο θα περιορίσουμε οποιαδήποτε έξαρση. Τη Δευτέρα (21/2),  οποιαδήποτε μέτρα αποφασιστούν για τους χώρους υψηλής επικινδυνότητας και εάν η επιδημιολογική εικόνα βελτιωθεί περισσότερα θα υπάρξει άρση επιπλέον μέτρων τους επόμενους μήνες».

Έπειτα είπε ότι «ο ρόλος των εμβολίων είναι να αποτρέψουν από βαριά νοσηλεία. Εάν δεν είχαμε τα εμβόλια θα είμαστε συνεχώς σε σκληρό lockdown λόγω της μετάλλαξης Δέλτα. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε.

Καταλαβαίνω πως αισθάνονται οι μη εμβολιασμένοι αλλά τη Δευτέρα (21/2) θα αποφασιστούν τα πρωτόκολλα και εάν οι εμβολιασμένοι σε κάποιους χώρους θα προχωρούν σε δειγματοληπτικό έλεγχο. Τα πρωτόκολλα θα απλοποιηθούν σε τέτοιο βαθμό που θα ευνοούν τους εμβολιασμένους παρά τους μη εμβολιασμένους».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top