ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τη σημασία οδηγιών για ισότητα στις αμοιβές και εκπροσώπηση στη διοίκηση τόνισε στις Βρυξέλλες η Ζέτα Αιμιλιανίδου

Τη σημασία οδηγιών για ισότητα στις αμοιβές και εκπροσώπηση στη διοίκηση τόνισε στις Βρυξέλλες η Ζέτα Αιμιλιανίδου

Την ίση εκπροσώπηση των γυναικών στα διοικητικά συμβούλια εταιρειών καθώς και τα μέτρα για συμμετοχή των μεγαλύτερων σε ηλικία ατόμων στην αγορά εργασίας, αλλά και τις εξελίξεις στην Ουκρανία, συζήτησαν κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής της ΕΕ, που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα στις Βρυξέλλες, οι αρμόδιοι Υπουργοί των κρατών μελών.

Την Κύπρο εκπροσώπησε στο Συμβούλιο η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Οι Υπουργοί συζήτησαν την γενική προσέγγιση του Συμβουλίου για την πρόταση της Κομισιόν για Οδηγία για τη βελτίωση της εκπροσώπησης των φύλων σε θέσεις μη εκτελεστικών διοικητικών στελεχών εισηγμένων στο χρηματιστήριο εταιρειών. Στο πλαίσιο αυτής της συζήτησης, η κ. Αιμιλιανίδου εξέφρασε τη στήριξη της Κύπρου στην Πρόταση Οδηγίας.

Τα μέλη του Συμβουλίου είχαν επίσης συζήτηση πολιτικής για την καταπολέμηση των διακρίσεων στην αγορά εργασίας. Η Υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στη σημασία των προτάσεων Οδηγιών που αφορούν τη διαφάνεια αμοιβών και την πιο ισορροπημένη εκπροσώπηση των φύλων σε θέσεις μη εκτελεστικών διοικητικών στελεχών ως σημαντικά βήματα για την καταπολέμηση των διακρίσεων.

Σε παρέμβαση της κατά τη διάρκεια ξεχωριστής συζήτησης πολιτικής για τη συμμετοχή των μεγαλύτερων σε ηλικία ατόμων στην αγορά εργασίας, η κ. Αιμιλιανίδου αναφέρθηκε σε στοχευμένα έργα που εφαρμόζει η Κύπρος για βελτίωση των ψηφιακών δεξιοτήτων προσώπων ηλικίας άνω των 55, στην προγραμματισμένη εισαγωγή των Ατομικών Λογαριασμών Μάθησης, που θα στοχεύουν, μεταξύ άλλων, και τα άτομα άνω των 55, καθώς και στη σχετική πολιτική που έχει αναπτυχθεί για την ασφάλεια και υγεία στους χώρους εργασίας.

Στο πλαίσιο συζήτησης για την κατάσταση στην Ουκρανία, η κ. Αιμιλιανίδου καταδίκασε την ρωσική εισβολή και εξέφρασε τη στήριξη και την αλληλεγγύη της Κύπρου στον ουκρανικό λαό, προσθέτοντας πως η Κύπρος, «θύμα η ίδια εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής του εδάφους της από την Τουρκία, κατανοεί πλήρως τη δεινή θέση στην οποία βρίσκεται η Ουκρανία και ο λαός της, όπως και την ανάγκη για διεθνή στήριξη και αλληλεγγύη».

Αναφέρθηκε ακόμα στην ανθρωπιστική βοήθεια που η χώρα έχει στείλει στην Ουκρανία καθώς και στα μέτρα που έχουν ληφθεί για τη διευκόλυνση των προσφύγων και την πρόσβασή τους σε βασικές υπηρεσίες και στην αγορά εργασίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top