ΔΙΕΘΝΗ

Στιγμές τρόμου αμέσως μετά τον βομβαρδισμό του θεάτρου στη Μαριούπολη με τους 300 νεκρούς – Δείτε βίντεο

Στιγμές τρόμου αμέσως μετά τον βομβαρδισμό του θεάτρου στη Μαριούπολη με τους 300 νεκρούς – Δείτε βίντεο

Τις πρώτες εικόνες πανικού που ακολούθησαν μετά τον ρωσικό βομβαρδισμό θεάτρου στη Μαριούπολη, που χρησιμοποιούσαν πολίτες σαν καταφύγιο, πριν από περίπου δέκα μέρες, παρουσίασε το CNN σε ένα νέο βίντεο που δημοσίευσε.

Σε αυτό διακρίνονται άμαχοι, μητέρες με παιδιά στην αγκαλιά και ηλικιωμένοι, να προσπαθούν να βρουν διέξοδο από τα συντρίμμια, με τη βοήθεια στρατιωτών.

Δείτε το βίντεο

 

Στο μεταξύ, τουλάχιστον 300 είναι οι άμαχοι σκοτώθηκαν στο θέατρο στη Μαριούπολη, σύμφωνα με τελευταίο απολογισμό τοπικών αρχών.

"Αυτόπτες μάρτυρες έχουν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες περίπου 300 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο θέατρο δράματος της Μαριούπολης έπειτα από βομβαρδισμό από ρωσικό αεροσκάφος. Ως το τέλος δεν θέλουμε να πιστέψουμε αυτήν την φρίκη. Ως το τέλος θέλουμε να πιστεύουμε ότι όλος ο κόσμος είναι ασφαλής. Όμως οι μαρτυρίες αυτών που βρίσκονταν μέσα στο κτίριο την ώρα αυτής της τρομοκρατικής πράξης λένε το αντίθετο", γράφουν οι δημοτικές αρχές της πόλης στον λογαριασμό τους στο Telegram.

Ο Πέτρο Αντριούστσενκο, σύμβουλος του δημάρχου της Μαριούπολης με τον οποίο επικοινώνησε το AFP, αρνήθηκε να σχολιάσει προς το παρόν την είδηση αυτή, προσθέτοντας ότι θα υπάρξουν "μάλλον περισσότερες πληροφορίες ως το βράδυ".

Το θέατρο βομβαρδίστηκε από τους Ρώσους στις 16 Μαρτίου και μέσα σε αυτό υπήρχαν τουλάχιστον 1.000 άμαχοι, ανάμεσά τους και αρκετά παιδιά.

Το θέατρο αυτό στο κέντρο της Μαριούπολης υπέστη σοβαρές ζημιές από αεροπορικό πλήγμα στις 16 Μαρτίου.

Η είσοδος του θεάτρου, όπου είχαν καταφύγει εκατοντάδες άνθρωποι "κυρίως γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι", σύμφωνα με τις δημοτικές αρχές, είχε αποκλειστεί από τα συντρίμμια και οι επιχειρήσεις διάσωσης περιπλέκονταν από τους αδιάκοπους βομβαρδισμούς.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας είχε διαψεύσει ότι «χτύπησε» το θέατρο, ωστόσο αυτό δεν φαίνεται να ανταποκρίνεται από τις εικόνες που κυκλοφόρησαν από την πολιορκημένη Μαριούπολη.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top