ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Ξεκάθαρος ο Δρ. Πάνος - «Αυτοί που μένουν ανεμβολίαστοι προστατεύονται από όσους εμβολιάστηκαν»

Ξεκάθαρος ο Δρ. Πάνος - «Αυτοί που μένουν ανεμβολίαστοι προστατεύονται από όσους εμβολιάστηκαν»

Την άποψη ότι οι μάσκες δεν θα πρέπει φύγουν από τη ζωή μας σύντομα, εξέφρασε ο καθηγητής παθολογίας και λοιμωδών νοσημάτων, Γιώργος Πάνος.

Μιλώντας στην εκπομπή «Alpha ενημέρωση» εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει ενδεχομένως να ξαναδούμε τον τρόπο που γίνονται τα τεστ και εξήγησε ότι το διάστημα που είναι πιθανό κάποιος να νοσήσει ξανά με κορωνοϊό υπολογίζεται στους τρεις μήνες.

Αρχικά ανέφερε ότι «μπήκαμε σε μια διαχειρίσιμη φάση στην Κύπρο και στην Ευρώπη. Χρειάζεται μια προσοχή να κρατήσουμε στα χαμηλά. Δεν θα πρέπει να μείνουμε πίσω στο θέμα του εμβολιασμού. Θα πρέπει να δούμε κάποια δεδομένα για την αξία του εμβολιασμού. Αυτοί που μένουν ανεμβολίαστοι προστατεύονται από όσους εμβολιάστηκαν. Αυτά είναι δεδομένα. Ο εμβολιασμός μας προστατεύει από το να μεταδίδουμε τον ιό. Αν νοσήσουμε δεν νοσούμε βαριά και έχουμε πολύ λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουμε ή να παράγουμε μεταλλάξεις. Αυτοί που είναι εμβολιασμένοι πάνε καλύτερα. Τα δεδομένα υπάρχουν και είναι καταγεγραμμένα».

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως «η μέθοδος σάλιου υπάρχει από παλιά. Το πρόβλημα είναι ότι στην Κύπρο δεν εκτελείτε από όλους ίδιο το τεστ. Η Όμικρον 2 για να ανιχνευθεί χρειάζεται ένα PCR. Αν έχουμε μια εγρήγορση στο να κάνουμε τα τεστ, θα πρέπει να βελτιώσουμε τον τρόπο που γίνονται τα τεστ. Θα πρέπει να υπάρξει μια επανεκπαίδευση ενδεχομένως. Θα πρέπει αυτοί που τα κάνουν να τα κάνουνε σωστά. Υπάρχει μια σειρά από συμπτώματα που δείχνουν τον ιό. Όταν πάει κάποιος για τεστ θα πρέπει να ελέγχεται και για γρίπη».

Για το πότε μπορεί κάποιος να νοσήσει ξανά τόνισε ότι «θα πρέπει να περάσει ένα τρίμηνο κανονικά. Έχουμε εντοπίσει άτομα που έχουν νοσήσει και μετά από 1,5 μήνα. Μπορεί να ήταν οποιοδήποτε στέλεχος. Εμείς αναμένουμε τους 3 μήνες. Η Covid 2 έχει πολύ μικρή διάρκεια νόσησης. Είναι 2 με 7 μέρες. Ένα κάποιος ανιχνευθεί με rapid test τότε είναι πιο μεταδοτικός. Αυτός που βγαίνει αρνητικός σε self-test θα μπορούσε να είναι πιο μεταδοτικός αλλά συνήθως δεν είναι πιο μεταδοτικός. Χρειάζεται αυξημένο υλικό φορτίο».

Ο Δρ. Πάνος κατέληξε λέγοντας πως «πρέπει κατά κάποιο τρόπο να επισκεφτούμε ξανά τη χρήση της μάσκας. Όποιος μπορεί να φορά τη μάσκα καλό θα είναι να το κάνει. Θα πρέπει να διατηρηθεί η μάσκα. Πάντα υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες για όλα. Υπήρχε μια σαφής οδηγία ότι όλες γυναίκες που είναι εγκυμονούσες πρέπει να εμβολιαστούν».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top