ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Επέτειος Lufthansa: Για 40 χρόνια συνδέει την Κύπρο με το εξωτερικό - 56 αναχωρήσεις την εβδομάδα κατά το καλοκαίρι

Επέτειος Lufthansa: Για 40 χρόνια συνδέει την Κύπρο με το εξωτερικό - 56 αναχωρήσεις την εβδομάδα κατά το καλοκαίρι

Με υδάτινη αψίδα καλωσόρισαν το αεροπλάνο της Lufthansa στο αεροδρόμιο Λάρνακας την Πέμπτη 31 Μαρτίου σηματοδοτώντας την επέτειο 40 χρόνων από την έναρξη δραστηριοτήτων στην Κύπρο.

Ακριβώς 40 χρόνια πριν, στις 31 Μαρτίου 1982, ξεκίνησε η ιστορία της Lufthansa στην Κύπρο.

Εκείνη την ημέρα, η πρώτη πτήση της Lufthansa απογειώθηκε από την Φρανκφούρτη με αεροσκάφος τύπου Boeing 727 με προορισμό το αεροδρόμιο Λάρνακας. Από εκείνη την στιγμή ξεκίνησε η επιτυχημένη πορεία της Lufthansa στην Κύπρο. Η πτήση LH 614 ήταν προγραμματισμένη δυο φορές την εβδομάδα, έχοντας ως τελικό προορισμό το Αμμάν στην Ιορδανία. Δύο χρόνια μετά, η Lufthansa ξεκίνησε να πραγματοποιεί δυο πτήσεις την εβδομάδα με τελικό προορισμό την Λάρνακα. Το 1986, προστέθηκε και το δρομολόγιο Μόναχο – Λάρνακα, επεκτείνοντας έτσι την συνδεσιμότητα μεταξύ Κύπρου και Γερμανίας.

Με 5 αερομεταφορείς στην Κύπρο
Σήμερα, το Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας «φιλοξενεί» 5 αερομεταφορείς που ανήκουν στον Όμιλο Lufthansa, πραγματοποιώντας 56 αναχωρήσεις την εβδομάδα σε 12 προορισμούς στην δυτική Ευρώπη. Οι Lufthansa, SWISS, Edelweiss, Austrian Airlines και Eurowings εκτελούν απευθείας πτήσεις συν-δέοντας αφενός την Κύπρο με τον υπόλοιπο κόσμο και αφετέρου μεταφέροντας τουρίστες και ταξιδιώτες στην Κύπρο.

“Ο Όμιλος Lufthansa ήδη αναπλήρωσε και αύξησε κατά 26% το πτητικό της πρόγραμμα στην Λάρνακα σε σύγκριση με το 2019”, ανέφερε η Gabriella Galantis, Ανώτερη Διευθύντρια Πωλήσεων Νότιας Ευρώπης του Ομίλου Lufthansa. “Η Κύπρος είναι ένας εκ των κορυφαίων μας προορισμών αναψυχής και γνωρίζουμε τον ρόλο που διαδραματίζουμε για τον τουρισμό της Κύπρου και τους τουριστικούς πράκτορες. Με σχεδόν 10,000 προσφερόμενες θέσεις την εβδομάδα, συνεισφέρουμε στην διευκόλυνση της επιχειρηματικής κοινότητας της Κύπρου προσφέροντας εύκολη πρόσβαση στις χώρες του δικτιού μας παγκοσμίως.”

Η Μαρία Κουρούπη, Ανώτερη Διευθύντρια Αεροπορικής Ανάπτυξης και Επικοι-νωνίας της Hermes Airports ανέφερε: “Σήμερα γιορτάζουμε ένα σημαντικό ορό-σημο για την Lufthansa. Τα τελευταία 40 χρόνια η Lufthansa δραστηριοποιείται στην Κύπρο και έγινε ένας μακροχρόνιος και σημαντικός συνεργάτης των αερο-δρομίων και της χώρας μας. Είμαστε βέβαιοι ότι τα επόμενα χρόνια, το δίκτυο της Lufthansa θα συνεισφέρει περαιτέρω στην αναβάθμιση του τουριστικού τομέα στην Κύπρο.”

Η αεροπορική εταιρεία Lufthansa Airlines πραγματοποιεί πτήσεις με σύγχρονα και βιώσιμα αεροπλάνα. Ο Όμιλος Lufthansa αναζητά περισσότερες λύσεις για να μειώσει τις εκπομπές διοξείδιού του άνθρακα και εκπονεί ενέργειες για να παράγει περισσότερα βιώσιμα αεροπορικά καύσιμα (Sustainable Aviation Fuel) έχοντας ήδη αγοράσει καύσιμα προς ιδία χρήση αξίας 250 εκατομμυρίων δολα-ρίων για την φετινή χρονιά. Όλοι οι επιβάτες μπορούν εύκολα να μηδενίσουν τους ρύπους τους κάνοντας κράτηση μέσω του προγράμματος Compensaid.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

365 ημέρες τον χρόνο στην στάνη και το άρμεγμα – Κύπρια άφησε την δουλειά της για να ασχοληθεί με την κτηνοτροφία

«Αβέρτα» υπερωρίες οι Κύπριοι εργαζόμενοι – 1 στους 10 δουλεύουν πάνω από 49 ώρες την εβδομάδα

Δάκρυα χαράς στο J2US: Η επί σκηνής πρόταση γάμου - Δείτε βίντεο

Καιρός: Ξυπνάμε με ήλιο και μετά… τοπικές βροχές – Παρόμοιο σκηνικό και τις επόμενες μέρες

Η ιστορία του «πιο στοιχειωμένου σπιτιού» - Η υπόθεση που παραμένει ανεξιχνίαστη για περισσότερα από 100 χρόνια

Είχαν Άγιο - Τυλίχθηκε στις φλόγες όχημα στον αυτοκινητόδρομο – Πρόλαβαν να εξέλθουν τρία πρόσωπαΑνάλυση – Ευρωεκλογές: Οι δημοσκοπήσεις και ο πανικός των παραδοσιακών κομμάτων για την άνοδο του ΕΛΑΜ - Ο άγνωστος «Χ»

Ανάλυση – Ευρωεκλογές: Οι δημοσκοπήσεις και ο πανικός των παραδοσιακών κομμάτων για την άνοδο του ΕΛΑΜ - Ο άγνωστος «Χ»

Μόλις 14 ημέρες πριν από τις πολλαπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου και το πολιτικό σκηνικό πήρε φωτιά με αλληλοκατηγορίες κομμάτων και χτυπήματα κάτω από τη μέση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top