ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Η Ελληνική Τράπεζα συμμετέχει για 2η συνεχή χρονιά στο Priceless Planet Coalition της Mastercard για την αποκατάσταση 100 εκατομμυρίων δέντρων μέχρι το 2025

Η Ελληνική Τράπεζα συμμετέχει για 2η συνεχή χρονιά  στο Priceless Planet Coalition της Mastercard  για την αποκατάσταση 100 εκατομμυρίων δέντρων μέχρι το 2025

Η Ελληνική Τράπεζα συνεισφέρει και φέτος έμπρακτα στην προστασία του περιβάλλοντος συμμετέχοντας για 2η χρονιά στο δίκτυο Priceless Planet Coalition της Mastercard, ενισχύοντας την προσπάθεια αποκατάστασης των δασών του πλανήτη με μια νέα εκστρατεία.

Φέτος, η προσπάθεια αυτή επεκτείνεται και σε τοπικό επίπεδο καθώς, σε συνεργασία με το Τμήμα Δασών, η Ελληνική Τράπεζα θα ενισχύσει την αποκατάσταση και των δασών της Κύπρου μας, φυτεύοντας και συντηρώντας 1000 δέντρα.

Συγκεκριμένα, με κάθε αγορά που θα πραγματοποιούν οι πελάτες με κάρτες Mastercard, από 1η μέχρι 20 Απριλίου 2022, η Ελληνική Τράπεζα θα συνεισφέρει μέρος του ποσού των αγορών στην προσπάθεια αποκατάστασης των δασών. Περισσότερες πληροφορίες για την εκστρατεία το κοινό μπορεί να δει στο https://www.hellenicbank.com/PPC

Η προστασία του περιβάλλοντος καθοδηγεί κάθε πτυχή της λειτουργίας της Ελληνικής Τράπεζας που εφαρμόζει βιώσιμες πρακτικές λειτουργίας, χρηματοδοτεί «πράσινες» επιχειρήσεις και συμμετέχει σε σειρά πρωτοβουλιών και πράσινων δράσεων. Είναι η πρώτη τράπεζα στην Κύπρου που εντάχθηκε στο Priceless Planet Coalition, την περιβαλλοντική πρωτοβουλία υπό την αιγίδα της Mastercard, στην οποία συμμετέχουν κορυφαία τραπεζικά ιδρύματα από όλο τον κόσμο.
Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, η Ελληνική Τράπεζα προχώρησε στην έκδοση των οικολογικών καρτών Mastercard, χρησιμοποιώντας υλικά από τον Κατάλογο Βιώσιμων Υλικών της Mastercard (Mastercard Sustainable Materials Directory) και συγκεκριμένα ένα βιοδιασπώμενο και φιλικό προς το περιβάλλον υλικό, για την παραγωγή του οποίου απαιτείται 82% λιγότερο PVC, ενώ φέτος η ίδια πράσινη πρακτική θα εφαρμοστεί και για τις κάρτες Visa.

Το Priceless Planet Coalition είναι ένα δίκτυο που δημιουργήθηκε με στόχο να συντονίσει τις περιβαλλοντικές δράσεις καταναλωτών, χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, εμπόρων και πόλεων, προκειμένου να ενισχύσει τα αποτελέσματα και τον θετικό αντίκτυπο των δράσεων τους, ως προς την αποκατάσταση των δασών, αλλά και στην εκ νέου ανάπτυξη των δασών σε περιοχές που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη. Ως πρώτο βήμα, η πρωτοβουλία έχει δεσμευτεί να φυτέψει 100 εκατομμύρια δέντρα μέχρι το 2025. Το δίκτυο ενθαρρύνει, επίσης, τους καταναλωτές να υιοθετήσουν οικολογικά βιώσιμες συνήθειες, καταγράφοντας τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο των αγορών που πραγματοποιούν μέσω των καρτών τους.

Η Ελληνική Τράπεζα, επενδύοντας στη βιώσιμη ανάπτυξη, σχεδιάζει με συνέπεια τις δράσεις της, μειώνοντας το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα και συμβάλλοντας στην κοινωνική ευημερία και την εταιρική διακυβέρνηση (ESG). Ως ένα από τα κορυφαία τραπεζικά ιδρύματα της χώρας, Ελληνική Τράπεζα προσβλέπει να εξελιχθεί στον μεγαλύτερο πρεσβευτή της ταχείας μετάβασης στην Πράσινη Οικονομία.
Όπως δήλωσε ο Γιώργος Σκλάβος, Διευθυντής Υπηρεσίας Εταιρικής Ταυτότητας και Επικοινωνίας της Ελληνικής Τράπεζας: “Με αυτόν τον τρόπο η Ελληνική Τράπεζα επικοινωνεί το μήνυμά της, ότι μαζί μπορούμε να επενδύσουμε στο μέλλον για κάτι καλό, που έχει ως στόχο την προστασία, τη φροντίδα και τον σεβασμό προς τον πλανήτη, επιβεβαιώνοντας για άλλη μία φορά την ηγετική της θέση σ’ αυτόν τον τομέα αναλαμβάνοντας περαιτέρω περιβαλλοντική δράση”.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Αίσιο τέλος: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Λεμεσό - Κινδύνευσαν σπίτια, στρατόπεδο και μοναστήρι - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Αίσιο τέλος: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Λεμεσό - Κινδύνευσαν σπίτια, στρατόπεδο και μοναστήρι - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Υπό έλεγχο έχει τεθεί η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής (24/5) παρά την Κοινότητα Παραμάλι της Επαρχίας Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top