ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αφορά ιδιωτικά φροντιστήρια - Ανακοίνωση Υπ. Παιδείας για εγγραφή σε μητρώο και μεταστέγαση

Αφορά ιδιωτικά φροντιστήρια - Ανακοίνωση Υπ. Παιδείας για εγγραφή σε μητρώο και μεταστέγαση

Ανακοίνωση για εγκεκριμένα Ιδιωτικά Φροντιστήρια/Ιδιωτικά Εκπαιδευτικά Κέντρα

Η Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ), επιθυμεί να ενημερώσει όλους τους ιδιοκτήτες εγκεκριμένων Ιδιωτικών Φροντιστηρίων/Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Κέντρων (Ι.Φ/Ι.Ε.Κ.), για τα ακόλουθα:

1. Σύμφωνα με τα άρθρα 9.-(4) και 28.-(2) του περί της Ίδρυσης και Λειτουργίας των Ιδιωτικών Φροντιστηρίων και άλλα Συναφή Θέματα Νόμο του 2018 και του περί της Ίδρυσης και Λειτουργίας Ιδιωτικών Φροντιστηρίων και για Άλλα Συναφή Θέματα (Τροποποιητικό) Νόμο του 2021, όλοι οι ιδιοκτήτες εγκεκριμένων Ι.Φ/Ι.Ε.Κ. που είναι καταχωρημένα στο ΜΗΤΡΩΟ Β και στον ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟ ΚΑΤΑΛΟΓΟ, θα πρέπει να διευθετήσουν, μέχρι τις 25/07/2022, ενδεχόμενες εκκρεμότητες που υπάρχουν, ώστε το Ι.Φ/Ι.Ε.Κ. τους να καταχωρισθεί στο ΜΗΤΡΩΟ Α. Σε διαφορετική περίπτωση θα εφαρμοστούν άμεσα οι διατάξεις του άρθρου 26 της νομοθεσίας.

2. Σε περίπτωση ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗΣ εγκεκριμένου Ι.Φ/Ι.Ε.Κ., ο ιδιοκτήτης οφείλει να ενημερώσει έγκαιρα (προτού διενεργηθεί η μεταστέγαση) το ΥΠΠΑΝ και να αποστείλει όσα αναφέρονται πιο κάτω, για καταχώριση/εγγραφή του Ι.Φ/Ι.Ε.Κ. με τη νέα του διεύθυνση, στο ΜΗΤΡΩΟ Α εγκεκριμένων ιδιωτικών φροντιστηρίων:

- Το έντυπο ΥΠΠΑΝ/Ι.Φ.1 (μόνο το έντυπο, χωρίς τα πιστοποιητικά που αναφέρονται σε αυτό, εκτός αν ζητηθούν).

- Το έντυπο Στοιχεία Ιδιωτικού Φροντιστηρίου (Ι.Φ.)/ Ιδιωτικού Εκπαιδευτικού Κέντρου (Ι.ΕΚ.), για την τρέχουσα σχολική χρονιά.

- Το έντυπο ΥΠΠΑΝ/Ι.Φ.5

- Πιστοποιημένα αντίγραφα των πιο κάτω, που να αφορούν στη νέα διεύθυνση του Ι.Φ/Ι.Ε.Κ.:

i. Πολεοδομικής άδειας (από Πολεοδομική αρχή).

ii. Άδειας οικοδομής (από Δήμο/Επαρχιακή Διοίκηση).

iii. Πιστοποιητικού έγκρισης ή αίτησης για έκδοση πιστοποιητικού έγκρισης προς την οικεία αρμόδια Aρχή (από Δήμο/Επαρχιακή Διοίκηση).

iv. Πιστοποιητικού Πυρασφάλειας από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου.

- Φωτογραφίες (αιθουσών διδασκαλίας, αποχωρητηρίων, χώρου υποδοχής, χώρου στάθμευσης, εξωτερικής πινακίδας) για τη νέα διεύθυνση του Ι.Φ/Ι.Ε.Κ.

- Δείγμα σφραγίδας και διπλότυπων αποδείξεων είσπραξης (μόνο εάν αναγράφεται σε αυτά η νέα διεύθυνση).

3. Σε περίπτωση ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ εγκεκριμένου Ι.Φ/Ι.Ε.Κ., ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να συμπληρώσει και να αποστείλει στο ΥΠΠΑΝ, το έντυπο ΥΠΠΑΝ/Ι.Φ.3.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top