ΚΟΣΜΟΣ

Τι αποφάσισε το Αμερικανικό Ανώτατο Δικαστήριο για τους γάμους μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου

Τι αποφάσισε το Αμερικανικό Ανώτατο Δικαστήριο για τους γάμους μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αποφάσισε την Παρασκευή ότι το Σύνταγμα της χώρας παρέχει στα ζευγάρια του ιδίου φύλου το δικαίωμα να παντρευτούν, σηματοδοτώντας ένα ιστορικό θρίαμβο για το κίνημα δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων στην Αμερική.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, το Δικαστήριο, με πλειοψηφία 5 – 4, έκρινε ότι οι εγγυήσεις στο Σύνταγμα για ορθή νομική διαδικασία και ίση προστασία από το νόμο σημαίνουν ότι οι Πολιτείες δεν μπορούν να απαγορεύσουν τους γάμους μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.

Η απόφαση αυτή σημαίνει ότι ο γάμος μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου γίνεται νόμιμος σε όλες τις 50 Πολιτείες.

Ο Δικαστής Άντονι Κένεντι ανέφερε ότι η ελπίδα των ομοφυλοφίλων να παντρευτούν είναι «να μην είναι καταδικασμένοι σε μια ζωή μοναξιάς, αποκλεισμένοι από τον αρχαιότερο θεσμό του πολιτισμού».

Ζητούν, πρόσθεσε, «ίση αξιοπρέπεια στα μάτια του νόμου», σημειώνοντας ότι «το Σύνταγμα τους επιτρέπει αυτό το δικαίωμα».

Υπάρχουν 13 Πολιτείες που απαγορεύουν αυτή τη στιγμή το γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου, ενώ μία Πολιτεία, η Αλαμπάμα, έχει καταθέσει ένσταση εναντίον δικαστικής απόφασης που είχε προχωρήσει στην άρση της απαγόρευσης .

Η απόφαση αυτή του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ αποτελεί την πιο σημαντική επέκταση των δικαιωμάτων που αφορούν τον γάμο στη χώρα από την απόφαση ορόσημο του 1967 στην υπόθεση Loving v Virginia που έθεσε ένα τέρμα στην απαγόρευση από πλευράς των Πολιτειών των διαφυλετικών γάμων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παππούς Χρύσανθος: Συγκινητικά τα λόγια της συζύγου του - «Αναστήθηκε ο Χριστός, αναστηθήκαμε κι εμείς»

ΕΔΕΚ: Σε ανοδική πορεία η συσπείρωση - Η 6η έδρα - Φαβορί ο Ανδρέας Αποστόλου

Συναγερμός στις Αρχές: Έβαλαν φωτιά σε δημοτικό σχολείο και προκάλεσαν ζημιές σε εξωτερικούς χώρους

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Ο Δημήτρης Κόκοτας άνοιξε τα μάτια του – Δεν έχει πια μηχανική υποστήριξη



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top