ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σήμερα γράφεται ιστορία - Επαναρχίζει η θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου - Ελλάδας μετά από 21 χρόνια

Σήμερα γράφεται ιστορία - Επαναρχίζει η θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου - Ελλάδας μετά από 21 χρόνια

Ως ιστορικό γεγονός καταγράφεται η επανέναρξη της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης Κύπρου – Ελλάδας, με τον απόπλους τους επιβατικού οχηματαγωγού M/V Daleela, από το λιμάνι της Λεμεσού, το μεσημέρι της Κυριακής.

Μετά από 21 χρόνια και το τελευταίο ταξίδι, που έγινε στις 8 Οκτωβρίου 2001 με το πλοίο Salamis Star, η ακτοπλοϊκή σύνδεση των δυο χωρών γίνεται από σήμερα πραγματικότητα και αυτό, κατά κύριο λόγο, αποδίδεται στις εντατικές και επίμονες προσπάθειες που κατέβαλε το Υφυπουργείο Ναυτιλίας και ο ίδιος ο Υφυπουργός, Βασίλης Δημητριάδης, ο οποίος κατάφερε να εξασφαλίσει καλύτερους όρους από τις Βρυξέλλες, μετά την αποτυχία του πρώτου διαγωνιστικού εγγράφου.

«Οι προσπάθειες και η σκληρή δουλειά του Υφυπουργείου, των συνεργατών μου, η προσπάθεια που έγινε από την Κυβέρνηση έχει καρποφορήσει. Επιτέλους είμαστε σε θέση να προσφέρουμε αυτό για το οποίο δεσμευτήκαμε στους πολίτες για εναλλακτική συνδεσιμότητα», ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Βασίλης Δημητριάδης.

Την ίδια ώρα εξέφρασε την ικανοποίηση του από την ανταπόκριση του κοινού, καθώς οι κρατήσεις έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες και σημείωσε ότι πρώτιστο για το Υφυπουργείο είναι η ασφάλεια των επιβατών και του πλοίου, το οποίο επιθεωρήθηκε δυο φορές, όπως είπε, όπου επιβεβαιώθηκε το αξιόπλοο του και το γεγονός ότι συνάδει με τα επίπεδα ασφάλειας που προνοούν οι διεθνείς και ευρωπαϊκοί κανονισμοί.

Μεταξύ των δυο επιθεωρήσεων, συνέχισε ο κ. Δημητριάδης, «καταγράφηκε μια σημαντική ανακαίνιση της προσφερόμενης υπηρεσίας, που δεν ήταν υποχρέωση του ανάδοχου (Scandro Holding Ltd), όμως έχει αντιληφθεί πλήρως τη ψυχοσύνθεση των Κυπρίων και νομίζω ότι αυτό που θα βιώσουν οι πρώτοι επιβάτες είναι ένα πλοίο που παρέχει τις δέουσες υπηρεσίες εστίασης, ψυχαγωγίας και διαμονής».

«Αν και οχηματαγωγό επιβατικό, οι επιβάτες μπορούν να βρουν στο πλοίο υπηρεσίες εφάμιλλες με κρουαζιερόπλοια και προσωπικά είμαι ικανοποιημένος με τα όσα έχω δει», είπε ενώ υπέδειξε πως «οι τιμές είναι πολύ ελκυστικές, αν διαπιστώσει κανείς τι ισχύει αυτή την περίοδο με άλλους τρόπους μεταφοράς».

Λέγοντας πως «κάθε αρχή και δύσκολη», ο Υφυπουργός Ναυτιλίας υπογράμμισε πως θα ήταν έκπληξη αν δεν παρουσιαστούν κάποιες ελλείψεις, προβλήματα και παρατηρήσεις από επιβάτες στα πρώτα ταξίδια, υπενθυμίζοντας ότι, για το σκοπό αυτό, οι πολίτες μπορούν να ενημερώνουν μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος στο [email protected] .

«Έχω δώσει οδηγίες, να δίνεται απάντηση εντός 24ωρου και ειδικά αν είναι παράπονα που έχουν να κάνουν με τους όρους της σύμβασης ή με διευκρινίσεις προς τον ανάδοχο», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «σε κάθε περίπτωση είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε παράπονα και εισηγήσεις και ν’ ανταποκριθούμε άμεσα».

Ο Βασίλης Δημητριάδης σημείωσε ακόμη πως, με δεδομένο και την ανταπόκριση επιβατών από την Ελλάδα για χρήση της υπηρεσίας, «εκπληρώνεται ακόμη ένας στόχος, που είναι να δοθεί ώθηση στο θαλάσσιο τουρισμό και ενδεχομένως, αυτή η υπηρεσία να διαμορφώσει τις προϋποθέσεις για να τον αναπτύξουμε περαιτέρω».

«Θέλουμε αυτή η υπηρεσία να προβάλλεται σωστά, να αγκαλιαστεί από το κοινό και να παραμείνει μόνιμα όπως αξίζει να την απολαμβάνει ο κάθε συμπολίτης μας», κατέληξε στη δήλωση του ο κ. Δημητριάδης.

Στο πρώτο ταξίδι του M/V Daleela θα επιβιβαστούν 173 άτομα, μεταξύ αυτών οι Υφυπουργοί Ναυτιλίας και Τουρισμού, Βασίλης Δημητριάδης και Σάββας Περδίος, ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, Βουλευτές, δημοσιογράφοι και μέλη της ομάδας που εργάστηκε για το όλο εγχείρημα.

Θα προηγηθεί τελετή, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ τελετή υποδοχής του πλοίου, στην παρουσία της Υφυπουργού Τουρισμού της Ελλάδας, Σοφίας Ζαχαράκη, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, στις 19:00, με την άφιξη του στο τερματικό Β’ «Θεμιστοκλής», στο λιμάνι του Πειραιά.

Το πλοίο θα πραγματοποιήσει τη φετινή σεζόν συνολικά 22 ταξίδια, τέσσερα τον Ιούνιο, οκτώ τον Ιούλιο, επτά τον Αύγουστο και τρία τον Σεπτέμβριο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ανεβαίνει η θερμοκρασία και... φέρνει μαζί της σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί η περιοχή μας - Ποια σενάρια επεξεργάζεται η Κυβέρνηση

Πόλος έλξης η Κύπρος αλλά…μειώθηκαν τα έσοδα από τον τουρισμό - Οι μεγαλύτερες αγορές και τα ποσά που ξόδεψαν

Έχεις φάρμακα που θες να πετάξεις; Θα μπορείς σε κάδους στα φαρμακεία - Ποια θα εξαιρούνταιLIVE: Συνεχίζονται οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - Οι ΗΠΑ «δεν θα συμμετέχουν» σε αντεπίθεση κατά του Ιράν

LIVE: Συνεχίζονται οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - Οι ΗΠΑ «δεν θα συμμετέχουν» σε αντεπίθεση κατά του Ιράν

Στη μύτη των ποδιών του είναι ολόκληρος ο πλανήτης, αναρωτώμενος αν το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top