ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Εγκλήματα κατά παιδιών και γυναικών – Αυξήθηκαν οι καταγγελίες - Τι λένε οι αριθμοί

Εγκλήματα κατά παιδιών και γυναικών – Αυξήθηκαν οι καταγγελίες - Τι λένε οι αριθμοί

Επίσημη επίσκεψη στο Αρχηγείο Αστυνομίας, πραγματοποίησε σήμερα 23 Ιουνίου, ο Αρχηγός Αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων κ. Chris Eyre, ο οποίος συναντήθηκε με τον Υπαρχηγό Αστυνομίας κ. Δημήτρη Δημητρίου.

Η συνάντηση είχε στόχο τη συζήτηση των μέτρων που λαμβάνονται για το θέμα της προστασίας των ευάλωτων θυμάτων και της πρόληψης εγκλημάτων κατά παιδιών και γυναικών.

Η συνάντηση, στην οποία πέραν των κυρίων Eyre και Δημητρίου, συμμετείχαν και άλλοι επιχειρησιακοί παράγοντες από την Αστυνομία Κύπρου και την Αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων, πραγματοποιήθηκε σε εποικοδομητικό κλίμα . Κατά τη διάρκεια της, έγινε παρουσίαση από τη Διευθύντρια Υποδιεύθυνσης Διαχείρισης Υποθέσεων Ευάλωτων Προσώπων (Υ.Δ.Υ.Ε.Π) του Αρχηγείου Αστυνομίας κα Κυριακή Λαμπριανίδου, η οποία αφορούσε στο έργο της νεοσύστατης Υποδιεύθυνσης.

Μεταξύ άλλων, η κα Λαμπριανίδου αναφέρθηκε στις υποθέσεις που καταγγέλλονται στην Αστυνομία και αφορούν ευάλωτα πρόσωπα, οι οποίες παρουσιάζουν αύξηση. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, κατά το 2021 καταγγέλθηκαν 3,362 υποθέσεις, σε σύγκριση με το 2021 όπου καταγγέλθηκαν επίσημα 2,020 υποθέσεις και το 2020 όπου καταγγέλθηκαν 1,027 υποθέσεις.

Κατά τη συνάντηση ο Αρχηγός Αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων ενημερώθηκε για  την πρόοδο του έργου της Κυπριακής Αστυνομίας σε υποθέσεις που αφορούν ευάλωτα πρόσωπα με τη δημιουργία των Επαρχιακών Κλιμακίων Βίας στην Οικογένεια και της Υποδιεύθυνσης Διαχείρισης Υποθέσεων Ευάλωτων Προσώπων. Επίσης, έτυχε ενημέρωσης για τις  μελλοντικές δράσεις που προγραμματίζονται με σκοπό την προστασία των ευάλωτων προσώπων και την αποτελεσματικότερη διαχείριση των υποθέσεων αυτών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top