ΔΙΕΘΝΗ

Μόσχα: Υπό ρωσική επιρροή το Λουχάνσκ

Μόσχα: Υπό ρωσική επιρροή το Λουχάνσκ

Ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού, ενημέρωσε τον Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ότι ολόκληρη η περιοχή του Λουχάνσκ "απελευθερώθηκε" από τις ρωσικές δυνάμεις, αλλά και τις δυνάμεις των αποσχιστών, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα.

Μετά την αποτυχία της πρώτης προσπάθειας για την κατάληψη του Κιέβου, η Ρωσία επικέντρωσε τις προσπάθειές της στην εκδίωξη των ουκρανικών στρατιωτικών δυνάμεων από τις περιοχές του Λουχάνσκ και του Ντονέτσκ που βρίσκονται στα ανατολικά της Ουκρανίας, όπου οι αποσχιστές που έχουν την υποστήριξη της Μόσχας μάχονταν κατά του Κιέβου, από την πρώτη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία το 2014.

Το Βερολίνο για την Ουκρανία

Η Γερμανία συζητάει με τους συμμάχους της, ενδεχόμενες εγγυήσεις ασφάλειας για την Ουκρανία, καθώς το Βερολίνο προετοιμάζεται για την μεταπολεμική περίοδο στην αναφερόμενη χώρα, όπως δήλωσε σήμερα ο Γερμανός πρωθυπουργός, Όλαφ Σολτς, στην γερμανική τηλεόραση ARD.

"Συζητάμε με στενούς φίλους μας το ερώτημα σχετικά με τις εγγυήσεις ασφάλειας που μπορούν να προσφέρουν. Αυτή είναι μία διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν θα είναι το ίδιο, όπως θα ήταν, για μία χώρα μέλος του ΝΑΤΟ," είπε ο Σολτς.

"Είναι ξεκάθαρο ότι αυτό είναι ένα ζήτημα, το οποίο προετοιμάζουμε προσεκτικά στη σφαίρα της διπλωματίας, για την ημέρα που ελπίζουμε ότι θα δούμε σύντομα, όταν ο πόλεμος θα έχει τελειώσει", πρόσθεσε ο ίδιος.

Πηγη: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές ενόψει των διπλών εκλογών της 9ης Ιουνίου. Η υποβολή πραγματοποιήθηκε σήμερα (24/04) το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία. Σημειώνεται ότι αύριο, Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, δημάρχων, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και μελών των Σχολικών Εφορειών και την Δευτέρα 29 Απριλίου, η υποβολή για την ανάδειξη κοινοταρχών και μελών Κοινοτικών Συμβουλίων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top