ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΓΓ ΑΚΕΛ: «Να μην επηρεαστεί ο Ελληνικός λαός και να αποφασίσει»

ΓΓ ΑΚΕΛ: «Να μην επηρεαστεί ο Ελληνικός λαός και να αποφασίσει»

Ο ελληνικός λαός πρέπει να αφεθεί ανεπηρέαστος να πάρει τις αποφάσεις του, δήλωσε σήμερα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, ο οποίος σημείωσε πως αν κάτι πρέπει να αλλάξει, αυτό πρέπει να είναι οι πολιτικές που ακολουθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση για να αντιμετωπίσει αυτά τα προβλήματα.

Σε δηλώσεις του, στο περιθώριο επίσκεψης που πραγματοποίησε στη Λαϊκή Αγορά Στροβόλου, ο κ. Κυπριανού είπε πως ο ελληνικός λαός πρέπει να αποφασίσει για το μέλλον του, εκφράζοντας την ευχή να τερματιστούν όλες οι παρεμβάσεις, οι οποίες όπως είπε, “ισοπεδώνουν πρώτα και κύρια τις ευρωπαϊκές αρχές, όπως τις διατυπώνουν διάφοροι Ευρωπαίοι ηγέτες, οι οποίοι μιλούν για δημοκρατία, μιλούν για αλληλοσεβασμό, μιλούν για κυρίαρχο δικαίωμα των λαών και με όλες τις ενέργειες στις οποίες προβαίνουν το τελευταίο διάστημα καταπατούν και τσαλαπατούν όλες αυτές τις αρχές”.

Ερωτηθείς αν το κόμμα του θεωρεί ότι με ένα “όχι” η Ελλάδα θα μπορεί να διασφαλίσει την παραμονή της στην ευρωζώνη, ο κ. Κυπριανού είπε: “Δεν εναπόκειται σε μας να αποφασίσουμε τι θα πράξει ο ελληνική κυβέρνηση. Είναι θέμα που αφορά τους Έλληνες και αυτό έχουμε πει κατ΄ επανάληψη το τελευταίο διάστημα, ανεξάρτητα από τις θέσεις που έχουμε εμείς αναφορικά με τις πολιτικές που προωθεί η ΕΕ”.

“Είναι απαράδεκτα και αντιδημοκρατικά όλα αυτά τα οποία συμβαίνουν. Η δική μας θέση είναι ξεκάθαρη. Ο ελληνικός λαός πρέπει να αφεθεί ανεπηρέαστος να πάρει τις αποφάσεις του. Η επιμονή της Ελλάδας να δοθεί στη δημοσιότητα η εκτίμηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου,  για το κατά πόσο το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο ή όχι, νομίζω ότι είχε ουσιαστικό αντικείμενο”, συμπλήρωσε.

Όπως είπε ο κ. Κυπριανού “αποδεικνύεται από την έκθεση του ΔΝΤ ότι όλα αυτά τα μέτρα, τα οποία θα κληθεί η Ελλάδα να πάρει, δεν θα επιλύσουν το πρόβλημα της βιωσιμότητας του δημόσιου χρέους”, για να προσθέσει πως “είναι μια θέση, στην οποία επέμενε η ελληνική κυβέρνηση φορτικά, λέγοντας ότι αυτή η πρόταση δεν επιλύει το πρόβλημα της βιωσιμότητας του δημόσιου χρέους”.

“Επιβεβαιώνεται λοιπόν”, συνέχσιε, “η θέση της ελληνικής κυβέρνησης και αποδεικνύεται ότι ήταν απλώς ένα πατσιάρισμα οι προτάσεις της ΕΕ για παρακάτω και ότι τα προβλήματα θα παρουσιάζονταν ξανά πολύ πιο έντονα στη συνέχεια. Η δική μας άποψη είναι ότι εκείνο που θα πρέπει  να αλλάξει είναι οι πολιτικές τις οποίες ακολουθεί η ΕΕ για να αντιμετωπίσει αυτά τα προβλήματα”.

Πρόσθεσε πως “εάν οι Ευρωπαίοι ήταν έτοιμοι να βρουν πραγματικά λύσεις θα έλεγα ότι το όχι  ισχυροποιεί τη διαπραγματευτική θέση κάποιου”, σημειώνοντας πως “είναι προφανές ότι οι Ευρωπαίοι δεν είναι έτοιμοι να αναλάβουν λύσεις, να βρουν λύσεις στο συγκεκριμένο ζήτημα γιατί δεν θέλουν να φανεί ότι οι πολιτικές τους έχουν αποτύχει”.

“Ξεκινώντας από αυτή την αφετηρία, θα πρέπει να πούμε ότι πρέπει να γονατίσουμε όλοι μπροστά στις απαιτήσεις των Ευρωπαίων. Εάν είναι έτσι, να παραιτηθεί η κυβέρνηση, να παραιτηθούν οι πάντες και ας στείλουν κάποιους Ευρωπαίους υπαλλήλους να διοικούν. Δεν είναι αυτό το όραμα μας, για το πώς πρέπει να λειτουργεί η ΕΕ”.



Επίσκεψη στη Λαϊκή Αγορά Στροβόλου

Αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός τομέας, ο κ. Κυπριανού είπε ότι “μέσα στις δύσκολες συνθήκες που υπάρχουν επιβάλλεται να δώσουμε περισσότερη έμφαση στον τομέα της γεωργίας και να στηρίξουμε τους γεωργούς, τους κτηνοτρόφους, οι οποίοι πρέπει να παραδεχτούμε πως αντιμετωπίσουν σωρεία προβλημάτων”.

“Τα προβλήματα που έχω ακούσει εδώ να πω ότι τα έχω και Λαϊκή Αγορά της Λευκωσίας. Είναι προβλήματα που έχουν να κάνουν με τους παραγωγούς και τους εμπόρους. Τα συγκρουόμενα συμφέροντα που υπάρχουν μεταξύ τους. Προσπαθήσαμε και επιδιώξαμε στη Βουλή να ρυθμίσουμε το ζήτημα με τρόπο που θα τηρούσε κάποιες ισορροπίες. Φαίνεται ότι εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα. Βέβαια είναι αναμενόμενο, αφού ο καθένας βλέπει τα ζητήματα από τη δική του πλευρά”, είπε.

Ανέφερε πως το ΑΚΕΛ θα στηρίξει τους Κύπριους παραγωγούς, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που υπάρχουν στον τόπο, σημειώνοντας πως τους έχει ζητήσει να καταγράψουν τα προβλήματα,  έτσι ώστε να μπορέσουν να συζητήσουν μαζί τους και να αναλάβουν πρωτοβουλίες στη Βουλή, ώστε να επιλυθούν  όσο το δυνατόν περισσότερα προβλήματα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top