40.876 εγγεγραμμένοι άνεργοι – Κάνουν λόγο για μείωση της τάξεως του 9,1%

40.876 εγγεγραμμένοι άνεργοι – Κάνουν λόγο για μείωση της τάξεως του 9,1%

Μείωση 9,1% σε ετήσια βάση παρουσίασε στο τέλος Ιουνίου ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων, ο οποίος ανήλθε σε 40.876 πρόσωπα.

Με βάση τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Στατιστική Υπηρεσία πρόκειται για την τρίτη μεγαλύτερη ετήσια μείωση, ύστερα από το Μάρτιο του τρέχοντος έτους με -9,36% και το Μάιο όταν ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε κατά 9,35%. Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων μειώνεται σε ετήσια βάση για 14ο συνεχόμενο μήνα, δηλαδή από το Μάιο του 2014.

Η μείωση αποδίδεται κυρίως στους τομείς των κατασκευών (μείωση 1.292 ανέργων), των χρηματοπιστωτικών και ασφαλιστικών δραστηριοτήτων (μείωση 793), του εμπορίου (μείωση 779), της μεταποίησης (μείωση 666), της εκπαίδευσης (μείωση 366) και στους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας (μείωση 703).

Κατά την ίδια περίοδο υπήρξε και αύξηση στην εγγεγραμμένη ανεργία στους τομείς των δραστηριοτήτων υπηρεσιών παροχής καταλύματος και υπηρεσιών εστίασης (αύξηση 319 ανέργων) και των μεταφορών (αύξηση 273).

Σε μηνιαία βάση, ωστόσο, (Μάιος 2015, 39.672), ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων παρουσίασε αύξηση 3,03%.

Με βάση τα στοιχεία διορθωμένα για εποχικές διακυμάνσεις που δείχνουν την τάση της ανεργίας, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων τον Ιούνιο 2015 μειώθηκε στα 43.352 πρόσωπα σε σύγκριση με 43.520 τον προηγούμενο μήνα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πάνε πίσω στο κελί οι τρεις για τον φόνο του Δημοσθένους - Γιατί αφέθηκαν ελεύθεροι οι δύο

Πάνε πίσω στο κελί οι τρεις για τον φόνο του Δημοσθένους - Γιατί αφέθηκαν ελεύθεροι οι δύο

Σε συνέχεια της υπόθεσης του φόνου εκ προμελετης του Σταύρου Δημοσθενους, 49 ετων από την Λεμεσό, παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακου Δικαστήριου Λεμεσού ο 31χρόνος (επανασυνελλήφθει χθες) όπου εναντίον του εκδόθηκε διαταγμα προσωποκρατησης για 8 ημέρες.

BEST OF TOTHEMAONLINE