Ένοχος για ανθρωποκτονία το «Αλεξούι» - Γλιτώνει τα ισόβια

Ένοχος για ανθρωποκτονία το «Αλεξούι» - Γλιτώνει τα ισόβια

Ένοχο για την κατηγορία της Ανθρωποκτονίας έκρινε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας το 17χρονο Αλέξη Αναστασίου, άλλως «Αλεξούι», από τη Λάρνακα.

Το «Αλεξούι» συνελήφθη από την αστυνομία στις 16 Νοεμβρίου, καθώς ήταν ένοχος για τον φόνο του Αγγλοκύπριου Μάικλ Άντονι Λούη Μηνά.

Λίγο μετά τις 16:00 (03/07) το κακουργιοδικείο Λάρνακας έκρινε ένοχο τον 17χρονο στην κατηγορία της ανθρωποκτονίας, ενώ εντός τον επόμενων ημερών αναμένεται να ανακοινωθεί η ποινή που θα επιβληθεί στον Αλέξη Αναστασίου.

Το δικαστήριο θα συνεδριάσει εκ νέου την Πέμπτη 9 Ιουλίου, οπότε ο συνήγορος υπεράσπισης θα αγορεύσει για τον μετριασμό της ποινής. Το δικαστήριο πριν εκδώσει απόφαση θα λάβει υπόψιν την έκθεση του γραφείου ευημερίας και το ιστορικό του 17χρονου.

To έγκλημα διαπράχθηκε τις πρωινές ώρες της 16ης Νοεμβρίου 2014, στην πολυκατοικία όπου διέμενε το θύμα, στην περιοχή Μακένζι.

 

Κατά τη σημερινή δικάσιμο, η Κατηγορούσα Αρχή και ο συνήγορος υπεράσπισης του 17χρονου ανέγνωσαν τις τελικές αγορεύσεις τους.

 

Το έγκλημα, σημείωσε ο κ. Πολυχρόνης ήταν ανθρωποκτονία και όχι φόνος εκ προμελέτης και υποστήριξε πως ο 17χρονος είχε προειδοποιήσει το θύμα από αρκετή απόσταση για την παρουσία του στη σκηνή φωνάζοντας του «ρε» δίνοντας του έτσι χρόνο να αντιδράσει και ότι ήταν εκ παραδρομής μαχαίρωσε το θύμα στο λαιμό.

Υπενθυμίζεται ότι ο 17χρονος στις 20 Απριλίου 2015, έχει παραδεχθεί ανθρωποκτονία, μέσω της ανώμοτης δήλωσης του ενώπιον του Κακουργιοδικείου.

 

 

 



 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Τι είπε για Φειδία, Εθνικό Συμβούλιο και τις Προεδρικές του 2028 - «Έχω διάφορες σκέψεις στο μυαλό μου» - Βίντεο

ΠτΔ: Τι είπε για Φειδία, Εθνικό Συμβούλιο και τις Προεδρικές του 2028 - «Έχω διάφορες σκέψεις στο μυαλό μου» - Βίντεο

Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στην Αιμιλία Κενεβέζου και τον Alpha Κύπρου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης άνοιξε τα χαρτιά του για το πολιτικό σκηνικό ενόψει Βουλευτικών Εκλογών, τις εξελίξεις γύρω από τον Φειδία Παναγιώτου, αλλά και το ενδεχόμενο νέας υποψηφιότητάς του στις Προεδρικές του 2028. Παράλληλα, εξέφρασε έντονο προβληματισμό για την τοξικότητα και τα fake news που, όπως είπε,επηρεάζουν την πολιτική ζωή του τόπου.

BEST OF TOTHEMAONLINE