ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ένοχος για ανθρωποκτονία το «Αλεξούι» - Γλιτώνει τα ισόβια

Ένοχος για ανθρωποκτονία το «Αλεξούι» - Γλιτώνει τα ισόβια

Ένοχο για την κατηγορία της Ανθρωποκτονίας έκρινε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας το 17χρονο Αλέξη Αναστασίου, άλλως «Αλεξούι», από τη Λάρνακα.

Το «Αλεξούι» συνελήφθη από την αστυνομία στις 16 Νοεμβρίου, καθώς ήταν ένοχος για τον φόνο του Αγγλοκύπριου Μάικλ Άντονι Λούη Μηνά.

Λίγο μετά τις 16:00 (03/07) το κακουργιοδικείο Λάρνακας έκρινε ένοχο τον 17χρονο στην κατηγορία της ανθρωποκτονίας, ενώ εντός τον επόμενων ημερών αναμένεται να ανακοινωθεί η ποινή που θα επιβληθεί στον Αλέξη Αναστασίου.

Το δικαστήριο θα συνεδριάσει εκ νέου την Πέμπτη 9 Ιουλίου, οπότε ο συνήγορος υπεράσπισης θα αγορεύσει για τον μετριασμό της ποινής. Το δικαστήριο πριν εκδώσει απόφαση θα λάβει υπόψιν την έκθεση του γραφείου ευημερίας και το ιστορικό του 17χρονου.

To έγκλημα διαπράχθηκε τις πρωινές ώρες της 16ης Νοεμβρίου 2014, στην πολυκατοικία όπου διέμενε το θύμα, στην περιοχή Μακένζι.

 

Κατά τη σημερινή δικάσιμο, η Κατηγορούσα Αρχή και ο συνήγορος υπεράσπισης του 17χρονου ανέγνωσαν τις τελικές αγορεύσεις τους.

 

Το έγκλημα, σημείωσε ο κ. Πολυχρόνης ήταν ανθρωποκτονία και όχι φόνος εκ προμελέτης και υποστήριξε πως ο 17χρονος είχε προειδοποιήσει το θύμα από αρκετή απόσταση για την παρουσία του στη σκηνή φωνάζοντας του «ρε» δίνοντας του έτσι χρόνο να αντιδράσει και ότι ήταν εκ παραδρομής μαχαίρωσε το θύμα στο λαιμό.

Υπενθυμίζεται ότι ο 17χρονος στις 20 Απριλίου 2015, έχει παραδεχθεί ανθρωποκτονία, μέσω της ανώμοτης δήλωσης του ενώπιον του Κακουργιοδικείου.

 

 

 



 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top