Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports lifenewscy
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόεδρος Αναστασιάδης: «Για το θεαθήναι» οι προτάσεις του Τατάρ – «Υπάρχουν σημαντικά κενά στην έκθεση»

Πρόεδρος Αναστασιάδης: «Για το θεαθήναι» οι προτάσεις του Τατάρ – «Υπάρχουν σημαντικά κενά στην έκθεση»

Σε δηλώσεις αναφορικά με το Κυπριακό και για τις επιστολές που έστειλε ο Ερσίν Τατάρ στο Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, προχώρησε σήμερα (12/7) ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, μετά την μετά την υπογραφή του βιβλίου συλλυπητηρίων για τον πρώην Πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, στην Πρεσβεία της χώρας, στη Λευκωσία.

Δεν πρέπει να παρασυρθούμε στα όσα ενδεχόμενα είναι οι επιδιώξεις της Άγκυρας, δηλαδή στην όξυνση του κλίματος, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, υπογραμμίζοντας ότι Κύπρος και Ελλάδας βρίσκονται σε απόλυτο συντονισμό.

Σε δηλώσεις του μετά την υπογραφή του βιβλίου συλλυπητηρίων για τον πρώην Πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, στην Πρεσβεία της χώρας, στη Λευκωσία, και κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες περί προσάρτησης των κατεχομένων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «παρακολουθούμε το κάθε τι με ψυχραιμία και η ενημέρωση που έχουμε δεν νομίζω ότι θα πρέπει να εντείνει τις φημολογίες. Πέραν τούτου, τηρούμε μια στάση με την Ελλάδα που αρμόζει σε ευρωπαϊκά κράτη που δεν έχουν αναθεωρητικές επιδιώξεις και αντιλήψεις όπως κάποιοι άλλοι».

Ερωτηθείς πόσο ικανοποιημένη είναι η Κυβέρνηση από τις εκθέσεις του ΓΓ των ΗΕ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «υπάρχουν σημαντικά κενά, υπάρχει μια εξίσωση απαράδεκτη και βεβαίως ετοιμάζεται το ανάλογο διάβημα, τόσο προς τον ΓΓ όσο και προς τα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι η τουρκική προκλητικότητα συνεχώς εντείνεται, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «τα παρακολουθούμε. Από τη μια παρουσιάζουν μια προσπάθεια της Τουρκικής Κυβέρνησης και των συμμάχων της να υπερβάλουν όσον αφορά τον ζήλο για να προβάλουν την αναθεωρητική πολιτική τους, αλλά την ίδια ώρα γίνονται τα ανάλογα διαβήματα προς κάθε κατεύθυνση, προς κάθε σύμμαχο και ιδιαίτερα προς την ΕΕ.

Δεν θεωρώ ότι θα πρέπει να παρασυρθούμε στα όσα ενδεχόμενα είναι οι επιδιώξεις της Άγκυρας, δηλαδή στην όξυνση του κλίματος, για να δικαιολογήσουν μια απαράδεκτη συμπεριφορά».

Κληθείς να σχολιάσει το θέμα της αποστολής επιστολών από τον Τουρκοκύπριο ηγέτη προς τον ΓΓ των ΗΕ, ο Πρόεδρος είπε ότι αυτό γίνεται «καθ΄υπαγόρευση ενεργεί ο άνθρωπος. Συνεπώς, ναι, θεωρώ ότι όλα γίνονται για το θεαθήναι και για την αναστροφή της εικόνας που δημιούργησαν οι δικές μας πρωτοβουλίες μέσα από σημαντικά μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης που πραγματικά θα συνέβαλλαν στη δημιουργία ενός θετικού κλίματος που θα οδηγούσε, αν υιοθετουνταν, και στην επανέναρξη του διαλόγου».

Σε ό,τι αφορά το θέμα των Κεντρικών Φυλακών και ερωτηθείς αν είναι διατεθειμένος να βάλει «το μαχαίρι στο κόκκαλο», ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «αυτή τη στιγμή υπάρχει ο ποινικός ανακριτής, ο οποίος έχει αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης. Ως εκ της θέσεως μου δεν μου επιτρέπεται και δεν θεωρώ ότι θα ήταν ορθό να εκφράσω την οποιαδήποτε άποψη. Ανάλογα με τα αποτελέσματα, ανάλογη θα είναι η θέση του Γενικού Εισαγγελέα και βεβαίως ανταποκρινόμενοι στα ευρήματα τόσο του ποινικού ανακριτή όσο και του Γενικού Εισαγγελέα, θα αντιδράσουμε και θα πράξουμε τα δέοντα».

Σε ερώτηση αν βρίσκεται σε επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «βεβαιότατα, και σε απόλυτο συντονισμό»

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Χρυσό» το χαρτί υγείας: Ο λόγος που ανέβηκε απότομα η τιμή του κατά 17,4% σε ένα μήνα

«Φωτοβολταϊκά για όλους»: Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το σχέδιο – Ο αριθμός των αιτήσεων, τα κριτήρια και η παρεξήγηση

Αυτά είναι τα δρομολόγια των λεωφορείων σε Λευκωσία και Λάρνακα που αναβάλλονται - Πίνακες

«Ενοίκιο έναντι δόσης»: Διαθέσιμη από σήμερα η αίτηση - Όλες οι πληροφορίεςΣε εξέλιξη η συνεδρία στη Βουλή για τις εκποιήσεις - Ποιες οι αντισυνταγματικές πρόνοιες

Σε εξέλιξη η συνεδρία στη Βουλή για τις εκποιήσεις - Ποιες οι αντισυνταγματικές πρόνοιες

Ενώπιον της κοινής συνεδρίας με την κοινοβουλευτική επιτροπή νομικών συνεχίζεται στην επιτροπή οικονομικών της βουλής, η συζήτηση για το νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις, το οποίο θα οδηγηθεί ενώπιον της ολομέλειας της βουλής, την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top