ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαγραφή Χριστοδουλίδη από ΔΗΣΥ στη σημερινή ατζέντα του Πολιτικού Γραφείου - Οι εισηγήσεις και οι διαφωνίες

Διαγραφή Χριστοδουλίδη από ΔΗΣΥ στη σημερινή ατζέντα του Πολιτικού Γραφείου - Οι εισηγήσεις και οι διαφωνίες

Θέμα διαγραφής του Νίκου Χριστοδουλίδη από το αρχείο μελών του ΔΗΣΥ θα εξετάσει το Πολιτικό Γραφείο του κυβερνώντος κόμματος, σήμερα το απόγευμα.

Η εισήγηση για διαγραφή, από το εκτελεστικό γραφείο του ΔΗΣΥ, θα τεθεί ενώπιον του Πολιτικού Γραφείου με το αιτιολογικό ότι με την απόφασή του να διεκδικήσει την προεδρία της Δημοκρατίας, απέναντι από τον υποψήφιο του κόμματος, και με τη στήριξη άλλου κόμματος, ο τέως υπουργός Εξωτερικών, θέτει τον εαυτό του εκτός ΔΗΣΥ.

Στη συζήτηση αναμένεται να τεθεί και θέμα διαγραφής άλλων αξιωματούχων του κόμματος που στηρίζουν την υποψηφιότητα Χριστοδουλίδη, κάτι ωστόσο το οποίο προσκρούει σε διαφωνίες, από στελέχη που ανησυχούν ότι μια τέτοια απόφαση ενδεχομένως να επιτείνει το κλίμα εσωστρέφειας στο κόμμα. Η εισήγηση για διαγραφή άλλων στελεχών δεν προκρίνεται ούτε σε επίπεδο εκτελεστικού γραφείου.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Εργατικό ατύχημα στη Λεμεσό: Παραμένει κρίσιμα ο 23χρονος – Μεταφέρθηκε ξημερώματα στο ΓΝ Λευκωσίας

• «Έσβησε» κατάδικος των Κεντρικών Φυλακών - Εν αναμονή της νεκροτομής επί της σορού του

• Παραλίες: Ξεκίνησε το μάζεμα πετσετών από τα κρεβατάκια – Έτσι θα λειτουργεί το νέο μέτρο – «Μας αντιγράφουν και οι τουρίστες»

• Ταξιδιωτικό «χάος»: «Απανωτές» καταγγελίες κατά αεροπορικών - Επιβάτες ταξιδεύουν μέχρι και με αεροπλάνα διαφορετικών εταιρειών

• Η τοποθέτηση της Αστυνομίας για την έρευνα με το έργο τερματικού εισαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου

• Ανείπωτη θλίψη - «Έφυγε» η μικρή Έλενα Νικολάου - Η συγκινητική παράκληση της οικογένειας

• Συγκινεί η Ιλάειρα Ζήση: Η φωτογραφία της κόρης της και το μήνυμα όλο νόημα



Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Σε νέες περιπέτειες ενδέχεται να εισέλθει ο ΔΗΣΥ, αυτή τη φορά για το θέμα των θητειών αξιωματούχων στο κόμμα. Σύμφωνα με τις πρόνοιες του καταστατικού, το οποίο τροποποιήθηκε στις 29 Απριλίου 2023, μέλος του κόμματος που κατέχει κάποιο εκ των αξιωμάτων του Βουλευτή, Ευρωβουλευτή, Δήμαρχου, Δημοτικού Συμβούλου, Σχολικού Εφόρου, Προέδρου ή Μέλους Κοινοτικού Συμβουλίου, δικαιούται να διεκδικήσει επανεκλογή στο ίδιο αξίωμα, μόνο αν κατά τη λήξη της τρέχουσας θητείας του, δεν συμπληρώσει τρεις θητείες σε αυτό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top