ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απαντά στο ΑΚΕΛ η Κυβέρνηση - «Η πολιτική δεν είναι copy-paste από άλλες πραγματικότητες»

Απαντά στο ΑΚΕΛ η Κυβέρνηση - «Η πολιτική δεν είναι copy-paste από άλλες πραγματικότητες»

Απάντηση στην ανακοίνωση του ΑΚΕΛ, έδωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, κ. Μάριος Πελεκάνος, αναφέροντας ότι, «Η πολιτική δεν είναι copy-paste από άλλες πραγματικότητες με άλλα δεδομένα».

Όπως ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, «η ανάγκη του ΑΚΕΛ για αντιπολίτευση το έχει καταστήσει τις τελευταίες ημέρες θαυμαστή της οικονομικής πολιτικής της Γερμανίας. Επιλέγουν τώρα να απομονώνουν μία πρόταση της Γερμανικής Κυβέρνησης, να τη διαστρεβλώνουν, και να την προσαρμόζουν στα μέτρα τους καθιστώντας την προμετωπίδα της σημερινής τους πολιτικής».

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση άφησε τον κυπριακό λαό στο έλεος της ακρίβειας που σαρώνει - Τα τρία ερωτήματα

«Η πολιτική δεν είναι copy-paste από άλλες πραγματικότητες με άλλα δεδομένα», τόνισε ο κ. Πελεκάνος.

«Η πολιτική απαιτεί συνεκτικές προτάσεις. Για αυτό, αντί να «μελετούν» τι αποσπασματικά προτείνει η μία ή η άλλη Κυβέρνηση, ας επικεντρωθούν, επιτέλους, στις πραγματικότητες της δικής μας χώρας, όπου η Κυβέρνηση εφαρμόζει μέτρα στήριξης με δαπάνη 350 εκ. ευρώ, προς όφελος νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με ιδιαίτερη στόχευση στους ευάλωτους, καλύπτοντας πλήρως τη διαφορά του ΦΠΑ από 9% και 5% στο 19%, καθώς και όλες τις αυξήσεις από τον Ιούλιο και μετά, με στοχευμένο και κοινωνικά δίκαιο τρόπο», σημείωσε.

«Παράλληλα, αξιολογεί μέτρα για φορολόγηση των υπερκερδών εταιριών ενέργειας, την ώρα που οι Οίκοι Αξιολόγησης, ο ένας μετά τον άλλο, αναφέρονται στις επιτυχίες της κυπριακής οικονομίας, όπως, για παράδειγμα, στην πρόσφατη έκθεση του Δ.Ν.Τ., αλλά και στη χθεσινή ανακοίνωση των Moody’s, μέσω της οποίας ο Οίκος προχώρησε στην αναβάθμιση της προοπτικής της οικονομίας μας, από σταθερή (stable outlook) σε θετική (positive outlook)», κατέληξε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Υπενθυμίζουμε ότι, νωρίτερα σε ανακοίνωσή του το ΑΚΕΛ ανέφερε ότι, «Την ώρα που η κυβέρνηση της Γερμανίας ανακοινώνει μείωση του ΦΠΑ από το 19% στο 7% μέχρι το Μάρτιο του 2024, η κυβέρνηση του Συναγερμού στην Κύπρο επιμένει να ισχυρίζεται ότι η ΕΕ δεν επιτρέπει γενική μείωση του ΦΠΑ. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση εμποδίζει, με αναφορές και αναπομπές, τη μείωση του ΦΠΑ σε καύσιμα και ηλεκτρισμό που ψήφισε η Βουλή. Καθημερινά επιβεβαιώνεται ότι η κυβέρνηση έχει σηκώσει τα χέρια και αφήνει τον κυπριακό λαό στο έλεος της ακρίβειας που σαρώνει τα πάντα».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top