Χονγκ Κονγκ: Χρυσόψαρα παντού... (ΦΩΤΟ)

Χονγκ Κονγκ: Χρυσόψαρα παντού... (ΦΩΤΟ)

Εξωτικά και άλλα θαλάσσια είδη κρέμονται από χιλιάδες πλαστικά σακουλάκια.

Η «αγορά των χρυσόψαρων» (Goldfish Market) του Χονγκ Κονγκ είναι ένα περίεργο θέαμα, που προκαλεί ποικίλα συναισθήματα σε όσους το αντικρίζουν: χιλιάδες ψάρια (εξωτικά και μη), όλων των μεγεθών και χρωμάτων κρέμονται μέσα σε χιλιάδες σακουλάκια στους τοίχους των καταστημάτων της Mong Kok.

Η πώληση χρυσόψαρων έχει γνωρίσει ιδιαίτερη άνθιση τα τελευταία 40 χρόνια, λόγω της έλλειψης χώρου στα σπίτια, που δεν επιτρέπει στην πλειοψηφία των ανθρώπων να έχουν ως κατοικίδιο ένα σκύλο ή μια γάτα.

Η πολύχρωμη αγορά εκτείνεται σε μερικά τετράγωνα από την Tung Choi Street North, όπου χιλιάδες χρυσόψαρα και τροπικά ψάρια κρέμονται σε πρόχειρες σακούλες, περιμένοντας να «υιοθετηθούν».

Η αγορά λειτουργεί σε καθημερινή βάση από τις 4 τα ξημερώματα μέχρι την ανατολή του ηλίου.

Τα καταστήματα που βρίσκονται στην οδό Tung Choi λειτουργούν εδώ και πολλά χρόνια. Η ζήτηση για χρυσόψαρα είναι αυξημένη, καθώς οι οπαδοί του φενγκ σώοι πιστεύουν ότι φέρνουν αρμονία στο σπίτι.

Το Χονγκ Κονγκ βρισκόταν στην πρώτη πεντάδα των εξαγωγέων ζωντανών τροπικών ψαριών στον κόσμο κατά τη διάρκεια των δεκαετιών 1980 και 1990.

Δείτε τις φωτογραφίες:

goldfish1

goldfish2

goldfish3

goldfish4

goldfish5

goldfish6

goldfish7

goldfish18

goldfish9

ΨΑΡΙΑ ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Στη συνέντευξή του στο ThemaOnline και τον Τάσο Θεοδώρου, ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, μιλά ανοιχτά για την επόμενη μέρα στην πολιτική, το μέλλον της παράταξης, τις εκλογές του 2026 και του 2028, τη διακυβέρνηση Χριστοδουλίδη, το Κυπριακό, αλλά και τα νέα πολιτικά φαινόμενα που ταράζουν τα νερά.

BEST OF TOTHEMAONLINE