ΚΟΣΜΟΣ

Χονγκ Κονγκ: Χρυσόψαρα παντού... (ΦΩΤΟ)

Χονγκ Κονγκ: Χρυσόψαρα παντού... (ΦΩΤΟ)

Εξωτικά και άλλα θαλάσσια είδη κρέμονται από χιλιάδες πλαστικά σακουλάκια.

Η «αγορά των χρυσόψαρων» (Goldfish Market) του Χονγκ Κονγκ είναι ένα περίεργο θέαμα, που προκαλεί ποικίλα συναισθήματα σε όσους το αντικρίζουν: χιλιάδες ψάρια (εξωτικά και μη), όλων των μεγεθών και χρωμάτων κρέμονται μέσα σε χιλιάδες σακουλάκια στους τοίχους των καταστημάτων της Mong Kok.

Η πώληση χρυσόψαρων έχει γνωρίσει ιδιαίτερη άνθιση τα τελευταία 40 χρόνια, λόγω της έλλειψης χώρου στα σπίτια, που δεν επιτρέπει στην πλειοψηφία των ανθρώπων να έχουν ως κατοικίδιο ένα σκύλο ή μια γάτα.

Η πολύχρωμη αγορά εκτείνεται σε μερικά τετράγωνα από την Tung Choi Street North, όπου χιλιάδες χρυσόψαρα και τροπικά ψάρια κρέμονται σε πρόχειρες σακούλες, περιμένοντας να «υιοθετηθούν».

Η αγορά λειτουργεί σε καθημερινή βάση από τις 4 τα ξημερώματα μέχρι την ανατολή του ηλίου.

Τα καταστήματα που βρίσκονται στην οδό Tung Choi λειτουργούν εδώ και πολλά χρόνια. Η ζήτηση για χρυσόψαρα είναι αυξημένη, καθώς οι οπαδοί του φενγκ σώοι πιστεύουν ότι φέρνουν αρμονία στο σπίτι.

Το Χονγκ Κονγκ βρισκόταν στην πρώτη πεντάδα των εξαγωγέων ζωντανών τροπικών ψαριών στον κόσμο κατά τη διάρκεια των δεκαετιών 1980 και 1990.

Δείτε τις φωτογραφίες:

goldfish1

goldfish2

goldfish3

goldfish4

goldfish5

goldfish6

goldfish7

goldfish18

goldfish9

ΨΑΡΙΑ ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μονή Αββακούμ: «Σφραγισμένα χείλη» από την Ανακριτική Επιτροπή - «Ελπίζω να μην σκεφτούν κάτι τέτοιο» η τοποθέτηση Βαβούσκου

Μονή Αββακούμ: «Σφραγισμένα χείλη» από την Ανακριτική Επιτροπή - «Ελπίζω να μην σκεφτούν κάτι τέτοιο» η τοποθέτηση Βαβούσκου

Δεν έχουν καμία απάντηση για το Υπόμνημα γενικότερα, που κατέθεσαν στην Ανακριτική Επιτροπή της Εκκλησίας της Κύπρου και ούτε για το δεδικασμένο από τις αποφάσεις που εξέδωσε ο Μητροπολίτης Ταμασού, δήλωσε στο ΚΥΠΕ και ερωτηθείς σχετικά ο εκ των δικηγόρων των πέντε μοναχών, που απαρτίζουν την αδελφότητα, Αναστάσιος Βαβούσκος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top