ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προειδοποιούν με επιπτώσεις δικηγόροι στα κατεχόμενα μετά την απόφαση του λεγόμενου δικαστηρίου για αποζημιώσεις σε Ε/κ

Προειδοποιούν με επιπτώσεις δικηγόροι στα κατεχόμενα μετά την απόφαση του λεγόμενου δικαστηρίου για αποζημιώσεις σε Ε/κ

Συνέχεια στο σάλο που ξέσπασε μετά την απόφαση “δικαστηρίου” στο οποίο προσέφυγε Ελληνοκύπριος που επρόκειτο να αποζημιωθεί από την “επιτροπή ακίνητης περιουσίας”, όπου είχε προσφύγει για την περιουσία του δίνει σήμερα η εφημερίδα «Χαβαντίς».

Με τίτλο “Ακολουθούν οι υπουργικές καρέκλες”, η εφημερίδα γράφει ότι, αφού το τελικό ποσό δεν δόθηκε στον Ε/κ, αυτός αποφάσισε να προσφύγει στα “δικαστήρια” στα κατεχόμενα και μετά την υπέρ του απόφαση, τώρα κινδυνεύουν με κατάσχεση τα “υπουργικά” οχήματα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, Τ/κ δικηγόροι, σχολιάζοντας την απόφαση, προειδοποιούν ότι η απόφαση αυτή θα έχει συνέχεια και αναφέρουν ότι οι Ε/κ θα συνεχίσουν να προσφεύγουν στα “δικαστήρια” απαιτώντας την αποζημίωσή τους.

Με τη συγκεκριμένη απόφαση θα μπορούν “οι Ε/κ συμβολικά θα ζητήσουν και τις καρέκλες των υπουργών”, αναφέρουν νομικοί σε δηλώσεις τους.

Ο Τ/κ δικηγόρος Χουσεΐν Τζελάλ, δήλωσε ότι η κίνηση του Ε/κ να κινήσει αγωγή είναι σύμφωνη με το “σύνταγμα”, προσθέτοντας ότι στον ίδιον αποτάθηκαν Ε/κ για να κινήσουν αγωγή στην “επιτροπή”.

Η “επιτροπή” από το 2006 μέχρι και σήμερα έχει πληρώσει σε Ε/κ αποζημιώσεις ύψους 203 εκατ. στερλινών ενώ υπολείπεται να καταβάλει ακόμα αποζημιώσεις ύψους 94 εκατ. στερλινών. Από το 2014 έχει σταματήσει η διαδικασία πληρωμής αποζημιώσεων επειδή η Τουρκία δεν κατέβαλε τα απαραίτητα κονδύλια για την καταβολή των αποζημιώσεων.

Ο Τζελάλ είπε ότι η “κυβέρνηση” θα πρέπει να έχει επαφές σχετικά με το θέμα με την τουρκική κυβέρνηση αφού το ζήτημα είναι πολιτικό ενώ ο ίδιος χαρακτήρισε την εξέλιξη αυτό ως “την έναρξη μιας κρίσης”.

Ο δικηγόρος Μουράτ Μετίν Χακί είπε ότι πολλοί Ε/κ θα ήθελαν να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Ε/κ που προσέφυγε στη δικαιοσύνη αλλά λόγω οικονομικών δυσκολιών δεν το πράττουν και εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει η “επιτροπή” να βρει τον τρόπο να καταβάλει τις αποζημιώσεις.

Ο κ. Χακί είπε ακόμα ότι είχε προειδοποιήσει τόσο τη “γενική εισαγγελία” όσο και το αρμόδιο “υπουργείο εσωτερικών” για το ενδεχόμενο προσφυγής Ε/κ στη “δικαιοσύνη” λόγω μη καταβολής των αποζημιώσεων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Υπ.Μεταφορών στο «T»: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα λειτουργήσει σύστημα καμερών για παράνομη στάθμευση - Οι λεπτομέρειες

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα λειτουργήσει σύστημα καμερών για παράνομη στάθμευση - Οι λεπτομέρειες

Έρχονται κάμερες για παράνομη στάθμευση; Ποια είναι η αλήθεια πίσω από το νέο νομοσχέδιο; Ο Υπουργός Μεταφορών εξηγεί στο ThemaOnline.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top