ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απίστευτη κομπίνα στην Πάφο: 30.000 ευρώ οφείλει γνωστό ξενοδοχείο σε φόρο διανυκτέρευσης

Απίστευτη κομπίνα στην Πάφο: 30.000 ευρώ οφείλει γνωστό ξενοδοχείο σε φόρο διανυκτέρευσης

Εδώ και χρόνια αρκετά ξενοδοχεία της Πάφου ξεγελούσαν τον Δήμο καθώς δεν κατέβαλλαν τα τέλη διανυκτέρευσης.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, φαίνεται πως συγκεκριμένο ξενοδοχείο της Πάφου τα δυο τελευταία χρόνια δεν είχε καταβάλει τον συγκεκριμένο φόρο στο Δήμο με αποτέλεσμα να οφείλει αυτή την στιγμή 30 χιλιάδες ευρώ!

 Ήξεραν να στήσουν καλά την κομπίνα

Όπως μας πληροφόρησαν, τα ξενοδοχεία ξεγελούσαν τον Δήμο με το θέμα των διανυκτερεύσεων, καθώς ενώ χρέωναν τον κοσμάκη με τον συγκεκριμένο φόρο διανυκτέρευσης ανά άτομο, που ανέρχεται στο ένα ευρώ το βράδυ, οι ίδιοι με τη σειρά τους δεν κατέβαλλαν το ποσό στο Δήμο.

Συγκεκριμένα, αρκετά ξενοδοχεία δήλωναν το 20-30% των ατόμων που διέμεναν στις κλίνες τους ως «δωρεάν διανυκτέρευση» (Complimentary) και έτσι με αυτό το τρόπο νόμιζαν πως θα γλίτωναν την φορολογία . Ακόμα και δωρεάν όμως να έμεναν, έπρεπε οι ξενοδοχειακές μονάδες να καταβάλλουν τον φόρο αυτό.

Καραμπινάτη περίπτωση

Για δυο συνεχόμενα χρόνια φαίνεται πως γνωστό ξενοδοχείο ξεγελούσε τον Δήμο χωρίς να καταβάλλει το συγκεκριμένο φόρο με αποτέλεσμα να συμμαζευτούν χρωστούμενα ύψος 30.000 ευρώ!

Αυτή την στιγμή ο Δήμος Πάφου έχει αρχίσει έρευνα μέσω της οποίας θα εξεταστεί και αναδρομικά τι ακριβώς έκαναν οι διευθύνσεις των ξενοδοχείων της περιοχής και θα ζητήσει να καταβληθεί η φορολογία.

Της Ιωάννας Μάντζιηπα 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top