ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα συνάντηση Αναστασιάδη - Ακιντζί! Έχουν εισέλθει σε ουσιαστικές συνομιλίες

Νέα συνάντηση Αναστασιάδη - Ακιντζί! Έχουν εισέλθει σε ουσιαστικές συνομιλίες

Νέα συνάντηση πραγματοποιείται σήμερα (9π.μ.) στην προστατευόμενη από τα ΗΕ περιοχή του αεροδρομίου Λευκωσίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό στην παρουσία του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Έιντε.

Στην τελευταία συνάντηση των δύο ηγετών στις 29 Ιουνίου,o κ. Έιντε είχε δηλώσει ότι οι ηγέτες έχουν εισέλθει σε ουσιαστικές συνομιλίες και πως σημείωσαν περαιτέρω πρόοδο στα κεφάλαια της διακυβέρνησης, του περιουσιακού και του εδαφικού.
Είπε, επίσης, ότι οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και με τις οικονομικές προοπτικές που θα προκύψουν από μια λύση.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο μέρες,  Αναστασιάδης και Ακιντζί ανέπτυξαν τα οφέλη που θα προκύψουν από μια λύση του κυπριακού για την κυπριακή οικονομία σε εκδήλωση που διοργάνωσαν το ΚΕΒΕ και το Τουρκοκυπριακό Εμπορικό Επιμελητήριο σε εστιατόριο στο Λήδρα Πάλας.

Ο κ. Έιντε, ο οποίος ήταν χθες βράδυ ομιλητής σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών και Έρευνας, στην παλιά Λευκωσία, είπε ότι οι δύο ηγέτες συμφωνούν 100% ότι σε ολόκληρο το ομόσπονδο κράτος που θα προκύψει από τη λύση θα εφαρμόζεται το ευρωπαϊκό κεκτημένο, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα πως πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί το όνομα ενός ειδικού εκπροσώπου της ΕΕ για το Κυπριακό, ο οποίος θα λειτουργήσει υποστηρικτικά προς αυτό.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top