ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λεβέντης: «Πνίγονται» στους λογαριασμούς του ρεύματος οι επιχειρήσεις - «Ετοιμάζονται να κατεβάσουν ρολά…κάποιοι θα μείνουν απλήρωτοι»

Λεβέντης: «Πνίγονται» στους λογαριασμούς του ρεύματος οι επιχειρήσεις - «Ετοιμάζονται να κατεβάσουν ρολά…κάποιοι θα μείνουν απλήρωτοι»

Αρκετές είναι οι επιχειρήσεις που «νοσούν» με την αύξηση του ρεύματος, ενώ άλλες αναγκάζονται να κατεβάσουν ρολά αφού καθίσταται αδύνατο να λειτουργήσουν.

Ο  Γ.Γ του Παγκύπριου Συνδέσμου ιδιοκτητών κέντρων αναψυχής, Φάνος Λεβέντης σε δηλώσεις του στο ThemaOnline, τόνισε ότι είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση για τις επιχειρήσεις όσο αφορά την αύξηση του ρεύματος, αναφέροντας επίσης και παραδείγματα που σε αφήνουν με το στόμα ανοιχτό.

«Υπάρχουν αρκετές επιχειρήσεις που έχουν κλείσει ενώ πολλών άλλων επιχειρήσεων είναι αμφίβολη η επιβίωση τους αφού υπάρχουν λογαριασμοί με τεράστια ποσά», είπε συγκεκριμένα.

«Παρόλο που κάνουμε λιγότερη κατανάλωση σε σχέση με πέρσι, γιατί κάναμε οικονομία σε κάποια πράγματα, οι λογαριασμοί έχουν διπλασιαστεί. Υπάρχουν λογαριασμοί κάποιων επιχειρήσεων που υπερβαίνουν τις 20 χιλιάδες το δίμηνο. Αν καταβληθούν με μεγάλη δυσκολία αυτά τα ποσά, θα αποκοπούν από άλλου και κάποιοι θα μείνουν απλήρωτοι», πρόσθεσε.

Μεταξύ άλλων ο Γ.Γ του Παγκύπριου Συνδέσμου ιδιοκτητών κέντρων αναψυχής είπε ότι «Οι επιχειρήσεις σηκώνουν τα χέρια ψηλά, ετοιμάζονται να κατεβάσουν ρολά. Δεν γίνεται αυτή η αύξηση να μπει στις τιμές διότι ο κόσμος πολύ απλά δεν θα έρχεται»

Όσο αφορά την προσέλευση του κόσμου σε αυτή τη δύσκολη εποχή, ο κύριος Λεβέντης  εξήγησε πως υπάρχει μείωση στη συχνότητα των επισκέψεων αλλά και μείωση στην κατανάλωση των πολιτών.

Στη συνέχεια στράφηκε προς την Κυβέρνηση για ακόμη μια φορά, αφού όπως ο ίδιος τόνισε, υπάρχει μεγάλη ανησυχία για το γεγονός ότι η Πολιτεία δεν ανταποκρίνεται στα αιτήματα τους.

«Αναμένουμε με αγωνία την ανταπόκριση της Κυβέρνησης. Χωρίς επιχειρήσεις δεν υπάρχει οικονομία. Υπάρχουν πολλά επαγγέλματα που ζουν και δραστηριοποιούνται μέσω των επιχειρήσεων και αυτό πρέπει να το λάβει σοβαρά υπόψη η Κυβέρνηση», σημείωσε.

Καταλήγοντας, ο κύριος Λεβέντης επισήμανε ότι υπάρχει τεράστια έλλειψη προσωπικού.

«Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες προσπαθούν να κρατήσουν το προσωπικό με νύχια και με δόντια γιατί μετά θα ψάχνουν άτομα με το κουταλάκι, αλλά αν φτάσουν στα όρια, θα πληρώσει τη νύφη το προσωπικό και αυτό είναι λυπηρό. Αν απολύσεις και το προσωπικό σου σημαίνει έφτασες στο χείλος του γκρεμού», κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρίνα Λεμεσού: Επιχείρησαν να φύγουν από το parking χωρίς να πληρώσουν - Πρόταξαν μαχαίρι σε αστυνομικούς

Επεισόδια έξω από ΑΔΕ Λεμεσού: Αύριο η απόφαση για τους 10 που συνελήφθησαν - Τα αδικήματα που τους βαραίνουν

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Ιωάννα Τούνη: Ο προβληματισμός που μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους – «Δεν ξέρω τι πάει λάθος»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top