ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Οι αρχές αναζητούν τρεις δράστες για υπόθεση ομηρίας

Γαλλία: Οι αρχές αναζητούν τρεις δράστες για υπόθεση ομηρίας

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν οι κακοποιοί εξακολουθούν να κρατούν ομήρους στο εμπορικό κέντρο Qwartz του προαστίου Βιλνέβ-λα-Γκαρέν

Τρεις ένοπλοι κακοποιοί επιχείρησαν το πρωί της Δευτέρας να ληστέψουν ένα κατάστημα εμπορικού κέντρου σε βόρειο προάστιο του Παρισιού, απ' όπου η αστυνομία απομάκρυνε 18 ανθρώπους, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν οι κακοποιοί εξακολουθούν να κρατούν ομήρους στο εμπορικό κέντρο Qwartz του προαστίου Βιλνέβ-λα-Γκαρέν. Σύμφωνα με την αστυνομία, δεν υπάρχει ένδειξη ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.

«Γύρω στις 06:30 (τοπική ώρα, 07:30 ώρα Ελλάδας), δύο ή τρεις ένοπλοι κακοποιοί εισήλθαν στο κατάστημα Primark (μια ιρλανδική επιχείρηση πώλησης ενδυμάτων) με πρόθεση, όπως πιστεύουμε, να διαπράξουν ένοπλη ληστεία», εξήγησε μια αστυνομική πηγή.

«Δεν γνωρίζουμε αν εξακολουθούν να βρίσκονται εκεί», πρόσθεσε η πηγή αυτή.

Αστυνομικοί της επίλεκτης μονάδας Raid, η οποία ειδικεύεται σε καταστάσεις ομηρείας, συνέχιζαν αργά το πρωί τις έρευνές τους για να εντοπίσουν τους κακοποιούς, «οι οποίοι βιντεοσκοπήθηκαν να μπαίνουν μέσα στο εμπορικό κέντρο και σύμφωνα με τις κάμερες επιτήρησης δεν φαίνεται να έχουν βγει απ' αυτό».

«Φαίνεται πως αναγνωρίσθηκε ένας εργαζόμενος μεταξύ των τριών υπόπτων», πρόσθεσε πηγή που έχει πληροφορίες σχετικά με τις έρευνες.

Η συνοικία αποκλείσθηκε και νωρίτερα το πρωί αστυνομικοί της Raid απομάκρυναν 18 ανθρώπους από το εμπορικό κέντρο. Οι εργαζόμενοι αυτοί είχαν καταφύγει σε μια καντίνα του εμπορικού κέντρου, σύμφωνα με αστυνομική πηγή.

«Δεκαοκτώ πρόσωπα απομακρύνθηκαν γύρω στις 10:30 (11:30 ώρα Ελλάδας), το ένα εξ αυτών παρουσίασε αδιαθεσία, όμως δεν υπάρχουν τραυματίες», δήλωσε η πηγή.

Σύμφωνα με μια άλλη αστυνομική πηγή, μία εργαζόμενη του καταστήματος Primark «έστειλε γύρω στις 07:00 (08:00 ώρα Ελλάδας) ένα μήνυμα κειμένου στον φίλο της για να του πει πως έχει συλληφθεί όμηρος από δύο ενόπλους».

Η ανάμνηση των ισλαμιστικών επιθέσεων του Ιανουαρίου, που είχαν στοιχίσει τη ζωή 17 ανθρώπων, ανάμεσα στους οποίους ήταν όμηροι που είχαν συλληφθεί σε εβραϊκό κατάστημα στο Παρίσι, παραμένει ζωηρή στη Γαλλία. Μονάδες της Raid είχαν συμμετάσχει και τότε στην εξουδετέρωση των δραστών των επιθέσεων.

Η σημερινή επίθεση στο εμπορικό κέντρο του Βιλνέβ-λα-Γκαρέν, η οποία αποδίδεται από την αστυνομία σε γκάνγκστερ, πραγματοποιείται ενώ η Γαλλία και ιδιαίτερα η περιοχή του Παρισιού παραμένουν στο υψηλότερο επίπεδο συναγερμού για τρομοκρατική επίθεση

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Διαχειρίσιμη η πυρκαγιά στη Λεμεσό: Σοβαρός ο κίνδυνος αναζωπύρωσης - Θα επιχειρούν ολονύχτια δυνάμεις πυρόσβεσης

Δεύτερη τραγωδία στις Φυλακές: Απεβίωσε Κύπριος κατάδικος - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όμως δεν τα κατάφερε

Ανείπωτη θλίψη – Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι ο Παναγιώτης «Η μέρα δεν ξημέρωσε πολύ καλά»

Παραιτήθηκε από τους Οικολόγους η Έφη Ξάνθου - «Δεν μετανιώνω για τα 23 χρόνια που αφιέρωσα στο Κίνημα»

Καραγιάννης και Κωστρίκκης στο «Τ»: Να ανησυχούμε από την απόσυρση του AstraZeneca; - Όσα αναφέρουν



ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

Το Κυπριακό είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάθε συμφέρον, αλλά και υποχρέωση, να συμβάλει ενεργά μέσα από ένα πρωταγωνιστικό ρόλο για την οριστική διευθέτησή του, χρησιμοποιώντας, αξιοποιώντας όλα τα πολιτικοοικονομικά μέσα και εργαλεία που έχει στη διάθεσή της στο πλαίσιο και των ευρωτουρκικών σχέσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό σε επετειακή εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης για τα 20χρονα της ένταξης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top