ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ: Εναντίον της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού της Λάρνακας

ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ: Εναντίον της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού της Λάρνακας

Την έντονη αντίθεσή της στις ιδιωτικοποιήσεις εκφράζει με σημερινή της ανακοίνωση η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ, με αφορμή τον τερματισμό της συμφωνίας για το Λιμάνι της Λάρνακας με την κοινοπραξία ΖΗΝΩΝ.

αράλληλα καλεί τη Βουλή και τα πολιτικά κόμματα "να ανατρέψουν έστω και τώρα την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και του ξεπουλήματος για το συμφέρον της οικονομίας, των πολιτών και της κοινωνίας".

Στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά στο ιστορικό του σχεδιασμού από την Κυβέρνηση Γ. Κληρίδη και του τότε Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων Αβέρωφ Νεοφύτου για την παραχώρηση του χώρου σε στρατηγικό επενδυτή, ο οποίος θα επένδυε εκατομμύρια ευρώ και της ανάθεσης του έργου στην κοινοπραξία ΖΗΝΩΝ.

Ενέργειες, όπως αναφέρεται, για τις οποίες η ΠΕΟ είχε εκφράσει την έντονη αντίθεσή της. Μετά από 13 χρόνια ο σχεδιασμός ναυάγησε.

Το συμπέρασμα, αναφέρει η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ, είναι ότι κανένας ιδιώτης δεν επενδύει αν δεν έχει άμεσο κέρδος. Όμως το Δημόσιο και η Λάρνακα έχασαν πολλά από την πολύχρονη αδράνεια αφού το έργο δεν ανατέθηκε στην Αρχή Λιμένων όπως έγινε στο λιμάνι της Λεμεσού που επεκτάθηκε και αναπτύχθηκε από την Α.Λ.Κ και της αποφέρει ετήσια κέρδος 30 εκατομμύρια.


“Το μανιφέστο της Κυβέρνησης Αναστασιάδη για την οικονομία και η Τρόικα βρήκαν πιο εύκολες λύσεις για το μεγάλο κεφάλαιο και τους ιδιώτες. Να τους δώσουν τις εμπορικές δραστηριότητες και το κέρδος χωρίς να χρειάζεται να επενδύσουν σε αναπτυξιακά έργα. Φρόντισαν μάλιστα να κάνουν πιο ελκυστική την προσφορά δίνοντας από τα Ταμεία του Κράτους 41 εκατομμύρια ευρώ για να εξαγοράσουν το σύνδεσμο αχθοφόρων και να αποζημιώσουν τους εργαζόμενους,” αναφέρεται.

Οι «μεγάλες» εταιρείες, που υπερηφανεύεται ο Υπουργός ότι ενδιαφέρονται, συνεχίζει η  ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ, δεν θα είναι υπόχρεες ούτε να κάνουν έργα, ούτε να αναλάβουν υποχρεώσεις έναντι των εργαζομένων και των Συλλογικών Συμβάσεων και θα φέρουν τους δικούς τους των 500-700 ευρώ.

Με παρόμοιο τρόπο προετοιμάζουν το ξεπούλημα της ΑΤΗΚ, προσθέτει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Καμιά ανάπλαση στη Μαρίνα – Σπεύδει στη Λάρνακα ο υπ. Συγκοινωνιών

Υπουργός Συγκοινωνιών: Eμπορική ανάπτυξη λιμανιού - μαρίνας της Λάρνακας

Επ. Περιβάλλοντος: Εξέφρασαν ανησυχίες για τη βιομηχανοποίηση της Λάρνακας

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Ανάβουν φλας από σήμερα πέντε νέες κάμερες τροχαίας στη Λεμεσό - Δείτε σε ποια σημεία

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για Κοινοτάρχες και Κοινοτικούς Συμβούλους

Λίλι Ρόουζ Ντεπ: Ποζάρει στο Τόκιο με τη σύντροφό της - «Εγώ και η δικιά μου» - Δείτε φωτογραφίες



Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Τον λόφο του προεδρικού ανεβαίνουν το απόγευμα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, σε μία συνεδρία πολύ σημαντική τόσο για τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, όσο και για τους υπουργούς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top