ΚΟΣΜΟΣ

Το είδαμε και αυτό! Εσταυρωμένος σε... σφυροδρέπανο το δώρο του Πάπα στη Βολιβία (βίντεο)

Το είδαμε και αυτό! Εσταυρωμένος σε... σφυροδρέπανο το δώρο του Πάπα στη Βολιβία (βίντεο)

Για να ευχαριστήσει τον Ποντίφικα για την παθιασμένη ομιλία του υπρε των αυτόχθονων Ινδιάνων της Βολιβίας, ο πρόεδρος της χώρας χάρισε στον Πάπα Φραγκίσκο ένα τουλάχιστον περίεργο δώρο: Έναν Εσταυρωμένο πάνω σε ένα ξύλινο σφυροδρέπανο, σύμβολο του κομμουνισμού παγκοσμίως!

Βέβαια, παρά την αρχική του έκπληξη, ο Πάπας αποδέχθηκε το δώρο καθώς ο σταυρός-σφυροδρέπανο είχε σχεδιαστεί από τον ιησουίτη καλόγερο Λουίς Εσπινάλ, ο οποίος είχε δολοφονηθεί το 1980 από παραστρατιωτικούς στη Βολιβία και στο σημείο της δολοφονίας ο Φραγκίσκος απέτισε φόρο τιμής.

Ο Έβο Μοράλες, ακολουθώντας την κλασσική γραμμή του Κομμουνισμού, έχει αφαιρέση την Αγία Γραφή και το σταυρό από το προεδρικό μέγαρο εδώ και 10 χρόνια, μετατρέποντας τη Βολιβία σε κοσμικό κράτος. ωστόσο υποδέχτηκε με αγκαλιές τον Πάπα τον οποίο χαρακτήρισε "σύμμαχο".

Εκτός από το περίεργο αυτό δώρο ο Ποντίφικας ήπιε και σούπα από φύλλα κόκας προκειμένου να αντέξει τις κλιματικές συνθήκες στην παραμονή του στη Λα παζ, σε υψόμετρο άνω των 3.600 μέτρων.


 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top