Το είδαμε και αυτό! Εσταυρωμένος σε... σφυροδρέπανο το δώρο του Πάπα στη Βολιβία (βίντεο)

Το είδαμε και αυτό! Εσταυρωμένος σε... σφυροδρέπανο το δώρο του Πάπα στη Βολιβία (βίντεο)

Για να ευχαριστήσει τον Ποντίφικα για την παθιασμένη ομιλία του υπρε των αυτόχθονων Ινδιάνων της Βολιβίας, ο πρόεδρος της χώρας χάρισε στον Πάπα Φραγκίσκο ένα τουλάχιστον περίεργο δώρο: Έναν Εσταυρωμένο πάνω σε ένα ξύλινο σφυροδρέπανο, σύμβολο του κομμουνισμού παγκοσμίως!

Βέβαια, παρά την αρχική του έκπληξη, ο Πάπας αποδέχθηκε το δώρο καθώς ο σταυρός-σφυροδρέπανο είχε σχεδιαστεί από τον ιησουίτη καλόγερο Λουίς Εσπινάλ, ο οποίος είχε δολοφονηθεί το 1980 από παραστρατιωτικούς στη Βολιβία και στο σημείο της δολοφονίας ο Φραγκίσκος απέτισε φόρο τιμής.

Ο Έβο Μοράλες, ακολουθώντας την κλασσική γραμμή του Κομμουνισμού, έχει αφαιρέση την Αγία Γραφή και το σταυρό από το προεδρικό μέγαρο εδώ και 10 χρόνια, μετατρέποντας τη Βολιβία σε κοσμικό κράτος. ωστόσο υποδέχτηκε με αγκαλιές τον Πάπα τον οποίο χαρακτήρισε "σύμμαχο".

Εκτός από το περίεργο αυτό δώρο ο Ποντίφικας ήπιε και σούπα από φύλλα κόκας προκειμένου να αντέξει τις κλιματικές συνθήκες στην παραμονή του στη Λα παζ, σε υψόμετρο άνω των 3.600 μέτρων.


Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Η μάχη ξεκινά - Ποια σενάρια εξετάζει ο Τραμπ για την εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο - Επίθεση του Ιράν με δεκάδες βαλλιστικούς πυραύλους, το Ισραήλ βομβαρδίζει τομέα της Τεχεράνης

LIVE: Η μάχη ξεκινά - Ποια σενάρια εξετάζει ο Τραμπ για την εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο - Επίθεση του Ιράν με δεκάδες βαλλιστικούς πυραύλους, το Ισραήλ βομβαρδίζει τομέα της Τεχεράνης

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες «αδειάζουν» Νετανιάχου – Τραμπ για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Σε κοινή δήλωση των G7 αναφέρεται ότι το Ιράν δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνικό όπλο και γίνεται λόγος για «ανάγκη αποκλιμάκωσης». Την ίδια στιγμή όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις ΗΠΑ καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ αναχώρησε εσπευσμένα από τον Καναδά που γινόταν η Σύνοδος των G7 για να επιστρέψει στην Ουάσιγκτον εξαιτίας των «εξελίξεων στη Μέση Ανατολή», ενώ αυξάνονται οι φόβοι από τις δηλώσεις του για εκκένωση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE