Προειδοποιήσεις Μπάιντεν: «Εξαιρετικά μεγάλο λάθος» της Ρωσίας η επίθεση με πυρηνικά

Προειδοποιήσεις Μπάιντεν: «Εξαιρετικά μεγάλο λάθος» της Ρωσίας η επίθεση με πυρηνικά

Από το πλέον υψηλό επίπεδο, αυτό του προέδρου των ΗΠΑ, ήλθε η προειδοποίηση προς τη Ρωσία να μην σκεφτεί καν να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στο μέτωπο του πολέμου στην Ουκρανία.

Σε δηλώσεις του την Τρίτη, ο Τζο Μπάιντεν τόνισε ότι θα ήταν «εξαιρετικά σοβαρό λάθος», οποιαδήποτε επίθεση με τακτικά πυρηνικά, δηλαδή αυτά που προορίζονται για το μέτωπο του πολέμου.

«Δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι θα είναι προβοκάτσια. Δεν γνωρίζω. Θα είναι όμως ένα σοβαρότατο λάθος», είπε σε δημοσιογράφους.

Τις τελευταίες ημέρες η Μόσχα έχει σε περισσότερες από μία περιπτώσεις υπονοήσει ότι η Ουκρανία ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει «βρώμικη βόμβα» (ένα είδος πυρηνικού όπλου) και να ρίξει την ευθύνη στη Ρωσία. Το Κίεβο αρνείται τις κατηγορίες και τις αποδίδει σε προπαγάνδα των ρωσικών αρχών.

Πάντως, οι ΗΠΑ αλλά και το ΝΑΤΟ δεν βλέπουν ενδείξεις ότι η Ρωσία ετοιμάζεται να κάνει χρήση πυρηνικών όπλων.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Το «κλειδί» που θα... ξεκλειδώσει την τουρκική αδιαλλαξία και η διεθνής κοινότητα - Αναμένει εξελίξεις ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Το «κλειδί» που θα... ξεκλειδώσει την τουρκική αδιαλλαξία και η διεθνής κοινότητα - Αναμένει εξελίξεις ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Οι χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου Χριστοδουλίδη, ότι τις επόμενες μέρες θα έχουμε κάποιες εξελίξεις , οι οποίες θα βοηθήσουν προς την πορεία όχι μόνο των ΜΟΕ αλλά πολύ περισσότερο της επανέναρξης των συνομιλιών στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου, δημιούργησαν και πάλι ερωτηματικά, τα οποία εκ των πραγμάτων θυμίζουν προηγούμενες δηλώσεις του Νίκου Χριστοδουλίδη, για εμπλοκή της ΕΕ, κάτι που δεν έγινε ποτέ.

BEST OF TOTHEMAONLINE