ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίτροπος Εθελοντισμού: Να μην μείνουν ατιμώρητα τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

Επίτροπος Εθελοντισμού: Να μην μείνουν ατιμώρητα τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

Τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και οι κάθε μορφής διακρίσεις θα πρέπει να πάψουν πλέον να υφίστανται και να μένουν ατιμώρητα, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείο του Επιτρόπου Εθελοντισμού, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διεθνούς Δικαιοσύνης.

Σκοπός, προστίθεται, είναι να γνωστοποιήσει σε παγκόσμια κλίμακα το αναδυόμενο σύστημα της τακτικής διεθνούς ποινικής δικαιοσύνης, που επιλαμβάνεται υποθέσεων για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας όπως είναι η γενοκτονία, τα εγκλήματα πολέμου, το εμπόριο βρεφών, η εθνοκάθαρση, η σεξουαλική δουλεία, ο ακρωτηριασμός και η εξολόθρευση αμάχων, η υποδούλωση, ο βασανισμός και ο κατατρεγμός πολιτικών, φυλετικών, εθνικών, εθνοτικών, πολιτιστικών, θρησκευτικών ομάδων.

Συμπληρώνεται ότι όλα τα κράτη θα πρέπει να δραστηριοποιηθούν για την εφαρμογή πολιτικών, που να εμποδίζουν την παράβλεψη και αδιαφορία για όλα όσα συμβαίνουν σε σχέση με την δικαιοσύνη στον πλανήτη μας.

Σύμμαχος σε αυτή την προσπάθεια, αναφέρεται, θα πρέπει να είναι οι εθελοντικές και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις οι οποίες θα πρέπει να συμβάλλουν, με τα όσα μέσα διαθέτουν, για την αποκατάσταση της δικαιοσύνης.

Το Γραφείο Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων συμπορεύεται με τις εθελοντικές και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και μοιράζεται το ίδιο όραμα για έναν κόσμο πιο δίκαιο και ανθρώπινο, καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top