ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Σύλληψη 21 παράτυπων μεταναστών στο κατεχόμενο Νέο Χωριό Κυθραίας

Σύλληψη 21 παράτυπων μεταναστών στο κατεχόμενο Νέο Χωριό Κυθραίας

Σε έρευνα που διεξήγαγε σε πολυκατοικία στη βιομηχανική ζώνη του κατεχόμενου Νέου Χωριού Κυθραίας, κατόπιν πληροφορίας, η «αστυνομία» εντόπισε 21 αλλοδαπούς.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρει ότι διαπιστώθηκε ότι τα 21 άτομα, μεταξύ των οποίων υπήρχαν υπήκοοι της Λιβερίας, της Κένυας, της Ζιμπάμπουε και του Μπαγκλαντές, ζούσαν παράνομα στις κατεχόμενες περιοχές. Οι ύποπτοι, οι οποίοι διέμεναν και εργάζονταν χωρίς να είναι καταγεγραμμένοι, οδηγήθηκαν στη φυλακή, ωστόσο δεν έγινε γνωστό σε ποιους χώρους εργασίας απασχολούνταν.

Προστίθεται ότι τις τελευταίες 3 ημέρες, καθώς αυξήθηκαν οι έλεγχοι, εντοπίστηκαν 44 ξένοι υπήκοοι χωρίς άδεια παραμονής και το θέμα μάλιστα συζητήθηκε και στη «βουλή».

Ο «υπουργός εσωτερικών», Ζιγιά Οζτουρκλέρ δήλωσε ότι το προσφυγικό ζήτημα είναι θλιβερό και τόνισε ότι είναι απαραίτητη η νομική ρύθμιση. Επίσης, είπε ότι έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για ένα κέντρο όπου θα μπορούν να βρίσκουν καταφύγιο οι πρόσφυγες και ότι έχουν αρχίσει να εργάζονται για την ανακαίνιση της παλιάς φυλακής, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τους πρόσφυγες και να αποδοθεί πίσω στην κοινωνία.

Επιπρόσθετα, ο κ. Οζτουρκλέρ πρόσθεσε ότι η μετανάστευση είναι πολύ σημαντική για την αποτροπή της εισόδου στη «χώρα» προβληματικών ατόμων, και επανέλαβε ότι το σύστημα αυτοματοποίησης της βίζας θα παρέχει αυστηρό έλεγχο και θα είναι σημαντικό για το θέμα της καταγραφής.

Ο Αρμαγάν Τζαντάν, «βουλευτής» του ΡΤΚ από την κατεχόμενη Μόρφου δήλωσε ότι «έχουμε γίνει παράδεισος παράνομης μετανάστευσης» και υποστήριξε ότι εφόσον γνωρίζουν ότι το προσφυγικό πρόβλημα θα συνεχίζεται όσο υπάρχει κόσμος, θα πρέπει να ληφθούν μέτρα στη «χώρα».

Ο κ. Τζαντάν εξέφρασε την άποψη ότι το θέμα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί από δικοινοτικές επιτροπές και δήλωσε ότι υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις στους «νόμους» για τους πρόσφυγες και ότι υπάρχει ανάγκη να επικαιροποιηθούν και να γίνουν ρυθμίσεις. Είπε επίσης ότι ο ορισμός του πρόσφυγα στο «νόμο περί αλλοδαπών» του κατοχικού καθεστώτος είναι προβληματικός και ότι δεν εφαρμόζεται στον υπόλοιπο κόσμο η πρακτική της αποστολής προσφύγων στη φυλακή, αλλά αντίθετα θα πρέπει να δημιουργηθεί μια δομή που θα σέβεται «το δικαίωμα στο άσυλο».

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top