ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πέραν των 200 εκατομμυρίων ευρώ θα διαθέσει το 2023 το κράτος για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα – 26.700 άτομα οι δικαιούχοι

Πέραν των 200 εκατομμυρίων ευρώ θα διαθέσει το 2023 το κράτος για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα – 26.700 άτομα οι δικαιούχοι

Ποσό πέραν των 200 εκατομμυρίων ευρώ θα διαθέσει το κράτος το 2023 για καταβολή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΕΕΕ) στους δικαιούχους, ο αριθμός των οποίων αν και παρουσιάζει μείωση τα τελευταία χρόνια, εντούτοις, παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Σύμφωνα με επεξηγηματικό σημείωμα που συνοδεύει τον κρατικό προϋπολογισμό για το επόμενο έτος, στον προϋπολογισμό του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας περιλαμβάνονται πιστώσεις ύψους 210 εκατομμυρίων ευρώ που προορίζονται να καλύψουν το κόστος του ΕΕΕ, το οποίο καλύπτει τις ελάχιστες ανάγκες της οικογένειας τόσο για διαβίωση όσο και για στέγαση της και διαφοροποιείται ανάλογα με τη σύνθεση της οικογένειας.

Σημειώνεται ότι, οι ανάγκες αυτές υπολογίστηκαν με βάση τη μελέτη για το Ελάχιστο Καλάθι Διαβίωσης και τη μελέτη για Παροχή Στέγασης που διεξήγαγε το Υπουργείο Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων σε συνεργασία με το Διεθνές Γραφείο Εργασίας, τη Στατιστική Υπηρεσία, άλλες αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, επαγγελματικούς συνδέσμους και ακαδημαϊκούς.

Αξίζει να σημειωθεί πως, τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των ληπτών Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος παρουσιάζει μείωση. Παρ’ όλα αυτά, όμως, ο αριθμός αυτός εξακολουθεί να παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Σήμερα ο αριθμός των δικαιούχων ΕΕΕ, βάσει των στοιχείων του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας, ανέρχεται στις 26.700 άτομα που αναλογεί σε 19.500 οικογένειες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top