ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διάσταση Αναστασιάδη-Αβέρωφ, στη δίνη εσωστρέφειας η Πινδάρου

Διάσταση Αναστασιάδη-Αβέρωφ, στη δίνη εσωστρέφειας η Πινδάρου

Oχι μόνο δεν διάλυσε τις σκιές στις σχέσεις του με τον Αβέρωφ Νεοφύτου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αλλά τις έκανε ακόμη πιο έντονες, αφού ουσιαστικά επιβεβαίωσε το ρήγμα που υφίσταται. Η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι θα απαντήσει «με αυστηρώς προσωπική επιστολή» στον Αβέρωφ Νεοφύτου σε σχέση με τις προεδρικές εκλογές, κάθε άλλο παρά έκλεισε το θέμα, με αποτέλεσμα να συντηρεί την αμηχανία στα ψηλά δώματα της Πινδάρου, η οποία βρίσκεται στη δίνη εσωστρέφειας.

Η συνέχεια προβλέπεται απρόβλεπτη και σε μεγάλο βαθμό θα εξαρτηθεί από το ύφος και το περιεχόμενο της επιστολής του Προέδρου Αναστασιάδη προς τον Αβέρωφ Νεοφύτου. Ο Νίκος Αναστασιάδης δεν κρύβει την ενόχλησή του στα περί σκιών για το βαθμό υποστήριξης της υποψηφιότητας του προέδρου του κόμματος. Στελέχη του ΔΗΣΥ μεσολαβούν τις τελευταίες ώρες για την πραγματοποίηση συνάντησης των δύο αντρών, ίσως και σήμερα Τετάρτη (2/11), ώστε το θέμα να κλείσει σύντομα με τις λιγότερες δυνατές απώλειες, προτού πάρει μη αναστρέψιμες διαστάσεις. Επίσης, ο Πρόεδρος δέχεται νουθεσίες από φίλους του κόμματος για να αποφύγει την αποστολή της επιστολής. Το βέβαιο είναι ότι Νίκος Αναστασιάδης και Αβέρωφ Νεοφύτου θα βρεθούν το βράδυ της Τετάρτης 2/11 στην εκδήλωση της Οργάνωσης Νέων Επιστημόνων του ΔΗΣΥ, και αναμένονται με ενδιαφέρον οι ομιλίες τους, ενώπιον ενός κομματικού ακροατηρίου.

Διάχυτη είναι στην Πινδάρου η ανησυχία ότι εάν οι διαφορές δεν γεφυρωθούν σύντομα, τότε η επόμενη μέρα θα είναι εξαιρετικά δύσκολη. «Νιώθω αυξημένη ευθύνη ως αναπληρωτής πρόεδρος, να διαφυλάξουμε πάνω από όλα την ενότητα του ΔΗΣΥ» ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του Χάρη Γεωργιάδη στον Αlpha. «Αν με ρωτάτε είναι πιο σημαντική και από την επιτυχία στην όποια εκλογική αναμέτρηση η συνέχεια, η συνοχή και η ενότητα του ΔΗΣΥ. Άρα η πρώτιστή μου έννοια και ευθύνη είναι να κρατήσουμε τον ΔΗΣΥ ενωμένο και μέχρι τον Φεβρουάριο για να δώσουμε τη μάχη των προεδρικών εκλογών με αξιώσεις και να πετύχουμε τους στόχους μας, αλλά και μετά», κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε μία περίοδο «εσωστρέφειας» βρίσκονται τα κόμματα του κέντρου, τα οποία αφού ξεπέρασαν το πρώτο σοκ από την ήττα των διπλών εκλογών, ψάχνουν απαντήσεις για το τι πραγματικά έφταιξε ώστε να φτάσουν σε αυτό το απογοητευτικό σημείο, που βρίσκονται σήμερα. Παρά τα μηνύματα που έλαβαν από τους πολίτες, φαίνεται πως οι ηγεσίες των τριών κομμάτων να μην αντιλαμβάνονται το τεράστιο πρόβλημα ή αρνούνται να το αντιληφθούν, ενώ θεωρούν τα κόμματά τους, ως περιουσιακό τους στοιχείο, αρνούμενοι να παραιτηθούν. Σε μία εποχή όπου η κοινωνία έχει δώσει την απάντησή της, επιλέγοντας τον νεαρό Φειδία Παναγιώτου, ο οποίος έλαβε μεγαλύτερο ποσοστό από το σύνολο των ποσοστών των τριών κομμάτων ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, οι ηγεσίες τους εξακολουθούν να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top