ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέος Τούρκος «πρέσβης» στα κατεχόμενα: «Πρωταρχικός στόχος η αναγνώριση και η άρση της απομόνωσης»

Νέος Τούρκος «πρέσβης» στα κατεχόμενα: «Πρωταρχικός στόχος η αναγνώριση και η άρση της απομόνωσης»

Πρωταρχικός στόχος είναι αναμφίβολα η αναγνώριση και να δοθεί τέλος στη συνεχιζόμενη «απομόνωση», που πλέον επηρεάζει και τα ανθρώπινα δικαιώματα των Τ/κ, δήλωσε ο νέος «πρέσβης» της Τουρκίας στα κατεχόμενα, προσθέτοντας ότι αποδίδουν σημασία στο γεγονός ότι το ψευδοκράτος έγινε αποδεκτό ως παρατηρητής στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο Μετίν Φεϊζίογλου συναντήθηκε σήμερα με τον «πρόεδρο» της «βουλής», Ζορλού Τορέ. Αυτό που καταλαβαίνουν οι Ε/κ ως λύση, ισχυρίστηκε, είναι να εγκαθιδρύσουν την κυριαρχία τους και στον «βορρά. Δεν έχουν την αντίληψη να ‘ιδρύσουμε μια δίκαιη ομοσπονδία και ας υπάρχουν δύο κυρίαρχα κράτη σε αυτή, κι ας είμαστε ένα ισότιμο κυρίαρχο κράτος σε αυτή τη δομή’».

Απώτερος στόχος είναι η αφομοίωση των Τουρκοκυπρίων και ο εξελληνισμός του νησιού, υποστήριξε. Αναμφίβολα, συνέχισε, η Τουρκική Δημοκρατία και το ψευδοκράτος δεν θα το επιτρέψουν αυτό. «Θα υπερασπιστούμε το τουρκοκυπριακό κράτος. Να μην υπάρχει καμία αμφιβολία γι' αυτό. Η Τουρκία βρίσκεται πίσω από αυτή την υπόθεση με όλες της τις δυνάμεις».

Μπορεί κάποιοι να αισθάνονται άβολα με τη χρήση της φράσης «μητέρα – πατρίδα» αλλά για εμάς η Τουρκία είναι μητέρα – πατρίδα πάντοτε, δήλωσε από την πλευρά του ο «πρόεδρος» της «βουλής», λέγοντας πως εάν δεν υπήρχε η Τουρκία η αντίσταση των Τ/κ δεν θα μπορούσε να συνεχισθεί και πως οργανώθηκε ο «εθνικός αγώνας αντίστασης» επειδή περίμεναν την άφιξη της Τουρκίας.

Ο τουρκικός στρατός, συνέχισε, που αναμενόταν μετά την Οθωμανική Αυτοκρατορία, ήρθε ως «σύνταγμα τουρκοκυπριακών δυνάμεων» με τις εγγυητικές συμφωνίες και στη συνέχεια με τους «ήρωες Μεχμετζίκ τα ξημερώματα της 20ης Ιουλίου».

Η μεγαλύτερη διασφάλιση και προστασία για τους Τ/κ, πρόσθεσε, είναι η Τουρκία και ο τουρκικός στρατός. «Η έμπνευσή μας δεν είναι ούτε η ΕΕ, ούτε το ΣΑ. Πηγή έμπνευσής μας είναι οι μάρτυρες, οι βετεράνοι και η μητέρα πατρίδα μας Τουρκία, που μας επέτρεψαν να φτάσουμε τόσο μακριά, και η υποστήριξή τους. Τα λόγια του Προέδρου Ερντογάν ‘ο κόσμος είναι μεγαλύτερος από πέντε’ και ‘μην περιμένετε δικαιοσύνη από την ΕΕ’ μας ρίχνουν φως. Θα συνεχίσουμε τον δρόμο μας. Οι καρδιές μας είναι ενωμένες».

Στο μεταξύ, ο Τούρκος «πρέσβης» είχε σήμερα συνάντηση στην «πρεσβεία» με το τ/κ εμπορικό επιμελητήριο κατά την οποία συζήτησαν τις εμπορικές σχέσεις Τουρκίας – ψευδοκράτους και τα προβλήματα που υπάρχουν. Συζήτησαν επίσης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, την οικονομική στήριξη σε επιχειρήσεις στον τομέα του εμπορίου, την ίδρυση «Διεθνούς Διαπιστευμένου Εργαστηρίου Τροφίμων» ή την αποκατάσταση του υφιστάμενου «κρατικού χημείου», να γίνουν ιδιωτικοποιήσεις με το σύστημα ΒΟΤ μέσω συνεργασίας ιδιωτικού και «δημόσιου» τομέα, την αύξηση των ενεργειακών δυνατοτήτων με χρήση διαφόρων ενεργειακών πόρων, τη διευκόλυνση της πρόσβασης των επιχειρηματιών σε φθηνές πιστώσεις, την δημιουργία και ανάπτυξη της αγροτικής βιομηχανίας» και την εκπαίδευση παραγωγών σε πρότυπα όπως κάνει το τουρκικό Ινστιτούτο Προτύπων (TSE).

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top