ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Απόπειρα φόνου: Παραδέχθηκε εμπλοκή και κατονόμασε δεύτερο πρόσωπο - Υπό 8ήμερη κράτηση ο 31χρονος

Απόπειρα φόνου: Παραδέχθηκε εμπλοκή και κατονόμασε δεύτερο πρόσωπο - Υπό 8ήμερη κράτηση ο 31χρονος

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης για οκτώ ημέρες εναντίον άνδρα ηλικίας 31 ετών, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση συνωμοσίας για φόνο, απόπειρας φόνου, πράξεις που προκαλούν βαριά σωματική βλάβη, παράνομη κατοχή και χρήση πυροβόλου όπλου και πυρομαχικών και παράνομη κατοχή εκρηκτικών υλών, αδικήματα που διαπράχθηκαν την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου στην Ορόκλινη.

Όπως ανέφερε στο Δικαστήριο ο εξεταστής της υπόθεσης, γύρω στις 06.35 της Κυριακής λήφθηκε πληροφορία ότι άνδρας ηλικίας 42 ετών είχε δεχθεί πέντε λεπτά προηγουμένως πυροβολισμούς. Όπως ανέφερε ο 42χρονος, είχε ξεκινήσει το αυτοκίνητο του από το χώρο στάθμευσης όπου διαμένει στην Ορόκλινη, για να πάει κυνήγι με συνοδηγό τον εξάχρονο γιο του και άνδρα 40 ετών.

Σύμφωνα με την καταγγελία στην Αστυνομία, μόλις ο 42χρονος βγήκε από τον χώρο στάθμευσης, άγνωστος έριξε εναντίον του αυτοκινήτου αριθμό πυροβολισμών.

Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκαν τόσο ο 42χρονος όσο και ο εξάχρονος και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου από εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι ο άνδρας έφερε τραύμα στην κοιλιακή χώρα και τραύματα στα πόδια, ενώ το παιδί έφερε διαμπερές τραύμα και κάταγμα στο δεξιό πόδι.  

Στο Νοσοκομείο τόσο ο 42χρονος όσο και ο εξάχρονος υποβλήθηκαν σε χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύονται με την κατάσταση τους να κρίνεται εκτός κινδύνου.

Από τους πυροβολισμούς δεν τραυματίστηκε ο 40χρονος, αφού είχε προλάβει να βγει από το αυτοκίνητο.

Σύμφωνα πάντα με τα όσα ανέφερε ενώπιον του Δικαστηρίου ο εξεταστής της υπόθεσης, η σκηνή αποκλείστηκε από μέλη της ΥΠΕΓΕ και του Κλάδου Κυνών της Αστυνομίας και από έρευνες που διενεργήθηκαν εντοπίστηκαν στο χώρο 20 κάλυκες 7,62 χιλιοστών από στρατιωτικό τυφέκιο.

Το τυφέκιο εντοπίστηκε 200 περίπου μέτρα από τη σκηνή πριν από την έξοδο της Πύλας, ενώ μία κουκούλα και μία προσωπίδα εντοπίστηκαν περίπου 120 μέτρα από τη σκηνή. Ακόμα εντοπίστηκε ένα αθλητικό παπούτσι 30 περίπου μέτρα από το σημείο όπου εντοπίστηκαν οι κάλυκες.

Τα τεκμήρια, ανέφερε ο εξεταστής της υπόθεσης υποδηλούν ότι ο δράστης μετά τους πυροβολισμούς διέφυγε προς τον δρόμο Ριζοελιάς – Αγίας Νάπας.

Ανέφερε ακόμα ότι το όπλο και 200 σφαίρες είχαν δηλωθεί ότι κλάπηκαν από σπίτι εφέδρου μεταξύ 13 και 17 Αυγούστου.

Τα ανευρεθέντα στάλθηκαν για εξετάσεις στο Ινστιτούτο Γενετικής και άλλα εργαστήρια, ενώ από τις εξετάσεις στην προσωπίδα εντοπίστηκε γενετικό υλικό του 31χρονου υπόπτου.

Η Αστυνομία προχώρησε σε έρευνα στην οικία, το όχημα, στο υποστατικό όπου εργάζεται καθώς και σε υποστατικό που διαχειρίζεται η σύζυγος του στην Ορόκλινη καθώς και στην πατρική κατοικία του υπόπτου, όπου εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν διάφορα ρούχα ένδυσης και υπόδησης καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.

Σημειώνεται ότι χθες το βράδυ η Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα η φωτογραφία και τα στοιχεία του 31χρονου υπόπτου, με σκοπό τη συλλογή πληροφοριών που θα μπορούσε να οδηγήσουν στον εντοπισμό του, χωρίς όμως αποτέλεσμα. 

Τελικά γύρω στις 9.45 το βράδυ της Τετάρτης, ο 31χρονος παρουσιάστηκε στα γραφεία του ΤΑΕ Λάρνακας, όπου συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση, ενώ ανέφερε στους ανακριτές πως «δεν γνωρίζω τίποτε».

Ωστόσο λίγο αργότερα ο ύποπτος ζήτησε να μιλήσει με αστυνομικό στον οποίο παραδέχθηκε τη διάπραξη των αδικημάτων και κατονόμασε δεύτερο άτομο που φαίνεται να εμπλέκεται στην υπόθεση.

Ο ανακριτής ζήτησε από το Δικαστήριο την κράτηση του υπόπτου για οκτώ μέρες αφού όπως ανέφερε αναμένεται να ληφθούν περίπου 40 καταθέσεις από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του, από περίοικους της περιοχής όπου σημειώθηκε το περιστατικό και από νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου όπου μεταφέρθηκαν ο 42χρονος και ο εξάχρονος.

Ακόμα έχει παραληφθεί μεγάλος όγκος τεκμηρίων που αναμένεται να σταλούν για τις απαραίτητες επιστημονικές εξετάσεις, θα εξεταστούν κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης της περιοχής, ενώ θα γίνουν υποδείξεις σκηνών ενώ θα αξιολογηθούν και πληροφορίες για εμπλοκή δεύτερου ατόμου στην υπόθεση.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του υπόπτου δεν έφερε ένσταση στην κράτηση του πελάτη του και το Δικαστήριο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα για οκταήμερη προσωποκράτηση.

Σημειώνεται ότι κατά την προσαγωγή του υπόπτου ενώπιον του Δικαστηρίου λήφθηκαν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας από την αστυνομία, αφού τα μέλη της ήταν πάνοπλα και φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα.

Αλεξίσφαιρο γιλέκο φορούσε και ο ύποπτος, ενώ στην αίθουσα του Δικαστηρίου παρέμειναν μόνο τα άτομα που ήταν άμεσα εμπλεκόμενα στην υπόθεση.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top