ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Όλες οι λεπτομέρειες για την πώληση των malls του Σιακόλα

Όλες οι λεπτομέρειες για την πώληση των malls του Σιακόλα

Έχει ολοκληρωθεί η συναλλαγή πώλησης του εμπορικού πάρκου Σιακόλα, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο όμιλος Σιακόλα.

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης, ημερομηνίας 20 Ιουλίου 2015, οι δημόσιες Εταιρείες Woolworth (Cyprus) Properties Plc, Ermes Department Stores Plc, ITTL  Trade Tourist & Leisure Park Plc και Woolworth Commercial Centre Plc ανακοινώνουν ότι έχει σήμερα ολοκληρωθεί η συναλλαγή με την οποία η Woolworth Properties και η Ermes πωλούν στην Atterbury Cyprus Limited, Νοτιοαφρικανικών συμφερόντων, τις μετοχές που έχουν στις Εταιρείες ITTL  και Woolworth Commercial, ιδιοκτητριών του Εμπορικού Πάρκου Σιακόλα (που συμπεριλαμβάνει τη γη και τα κτήρια του The Mall of Cyprus, Annex 3, Annex 4 και IKEA) και γη και κτήριο του The Mall of Engomi. 

Η συνολική αξία των μετοχών που πωλήθηκαν ανέρχεται σε €77.440.287. Συγκεκριμένα, η Woolworth Properties πώλησε 54.674.920 μετοχές στην ITTL  προς 66,48 σεντ την κάθε μια, και 9.949.950 μετοχές στην Woolworth Commercial προς €1,123 την κάθε μια. Η δε Ermes πώλησε 45.000.000 μετοχές στην ITTL  προς 66,48 σεντ την κάθε μια. 

Η συναλλαγή αυτή έγινε σε καθαρά εμπορική βάση, η δε τιμή της βασίστηκε σε αξίες των περιουσιακών στοιχείων των δύο Εταιρειών ITTL  και Woolworth Commercial, που μαζί με την εξοφληθείσα οφειλή τηςITTL  προς την Woolworth Properties ύψους €10.312.212, ανέρχονται συνολικά σε €194 εκ., τα οποία ήδη καταβλήθηκαν. 

Από την έναρξη της λειτουργίας τους οι δύο Εταιρείες, ITTL  και Woolworth Commercial, συνεχίζουν να είναι κερδοφόρες με συνεχώς αυξανόμενο κύκλο εργασιών και κερδοφορία. 

Στον καθορισμό της αξίας των δύο αυτών εταιρειών, τα διοικητικά συμβούλια των πωλητριών εταιρειών έλαβαν υπόψη συμβουλές εμπειρογνωμόνων αλλά και τις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες, και έκριναν, υπό τις περιστάσεις, το τίμημα εύλογο. 

Το τίμημα συναλλαγής για την Ermes είναι €29.915.991. Εισέπραξε σήμερα €21.165.991, το δε υπόλοιπο εκ €8.750.000 θα εισπραχθεί σε δύο δόσεις, €4.000.000 σε 3 χρόνια και €4.750.000 σε 5 χρόνια, με τόκο 3% ετησίως. 

Το ποσό αυτό εξασφαλίζεται με εταιρικές εγγυήσεις των ιδιοκτητών της Atterbury και με ενεχυρίαση 13.800.000 μετοχών στην ITTL  προς όφελος της Ermes. Η Woolworth Properties από τη συναλλαγή αυτή εισέπραξε σήμερα το συνολικό ποσό των €47.524.266. 

Η απόφαση για διάθεση των επενδύσεων των Εταιρειών αυτών του Ομίλου Σιακόλα βασίστηκε στην πάγια στρατηγική του Ομίλου για διάθεση ώριμων επενδύσεων. Σε αυτήν την περίπτωση, παρόλο ότι η Ermes και η Woolworth Properties θα δείξουν λογιστικές ζημιές, €2,2 εκ. η Woolworth Properties και €13,5 εκ. η Ermes, το πραγματικό κέρδος από τη διάθεση των πιο πάνω επενδύσεων ανέρχεται σε €71.000.000 σε σχέση με το κόστος. 

Επίσης, η συναλλαγή αυτή βελτιώνει σημαντικά τη ρευστότητα των Εταιρειών Woolworth Properties και Ermes, παρέχοντας σε αυτές την ευχέρεια να μειώσουν τις υποχρεώσεις τους, και ακόμη πιο σημαντικό να μπορούν να επενδύσουν στις σημερινές δραστηριότητές τους με σκοπό την αύξηση του κύκλου εργασιών και της κερδοφορίας. 

Στο πλαίσιο της ίδιας συναλλαγής, η Woolworth Properties ανέλαβε την υποχρέωση σε περίπτωση που θα διαθέσει στα επόμενα 2 χρόνια το κτήμα έκτασης 10.890 τ.μ., που γειτνιάζει με το The Mall of Cyprus, σημερινής αξίας περίπου €9 εκ., να δώσει στην Atterbury δικαίωμα προτίμησης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Τραυματισμός 29χρονου: Καταζητείται ο 33χρονος συγκάτοικος του - Τον μαχαίρωσε έπειτα από λογομαχία

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Δίκη για το Μάτι: Φυλάκιση από 111 έως 3 έτη στους 6 ενόχους - Εξαγοράσιμη η ποινή, αφέθηκαν ελεύθεροι

Εκλογές 2024: Αυτή είναι η κοινότητα με τους λιγότερους εκλογείς



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top