ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τετράτροχες και Baggy μοιραία οχήματα; Έλεγχοι αστυνομίας στα τουριστικά θέρετρα

Τετράτροχες και Baggy μοιραία οχήματα; Έλεγχοι αστυνομίας στα τουριστικά θέρετρα

Σε πλήρη κινητοποίηση θα βρίσκεται η αστυνομία για το υπόλοιπο του καλοκαιριού. Σε σύσκεψη την Παρασκευή (24 Ιουλίου), στο Αρχηγείο, λήφθηκε απόφαση να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο, για την πρόληψη τροχαίων δυστυχημάτων και ρύθμιση της τροχαίας κίνησης.

 Τα θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα των τελευταίων ημερών έθεσαν σε πλήρη κινητοποίηση την αστυνομία.   Η προσοχή των μελών της δύναμης θα στραφεί ωστόσο, κυρίως στα τουριστικά θέρετρα, όπου παρατηρείται ένεκα της θερινής περιόδου, κοσμοσυρροή.

Με αφορμή και το σημερινό θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 35χρονο Ρώσο τουρίστα, ο  οποίος επέβαινε σε όχημα τύποy  Baggy και λαμβανομένου υπόψη και άλλων δυο τροχαίων με τετράτροχες μοτοσικλέτες, η ιστοσελίδα μας, Tothemaonline, επικοινώνησε με τον Υπεύθυνο Τροχαίας Αρχηγείου, Γιαννάκη Χαραλάμπους, θέτοντας του ερώτημα εάν προκύπτει θέμα επικινδυνότητας από τη χρήση τέτοιου τύπου οχημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέο θανατηφόρο δυστύχημα: Θύμα 35χρονος στη Δερύνεια

Έτσι έχασε τη ζωή της η 25χρονη στο θανατηφόρο τροχαίο της Αγίας Νάπας

Χαροπαλεύει 26χρονος! Στον αναπνευστήρα ύστερα από τροχαίο με τετράτροχη μοτοσικλέτα – Μετά από τρελή πορεία σταμάτησε σε βιτρίνα αρτοποιείου 

Ο κύριος Χαραλάμπους είπε ότι «όλα τα οχήματα είναι ασφαλή, δεν διαγνώστηκε ότι τα συγκεκριμένα μηχανοκίνητα είναι επικίνδυνα, εξαρτάται από αυτόν που θα τα οδηγήσει, θα πρέπει να είναι προσεκτικός. Επικρατεί μια χαλάρωση των ξένων επισκεπτών, βρίσκονται σε διακοπές, ίσως και η κατανάλωση αλκόολ, αλλά και η χαλάρωση της νεότητας να φέρουν, μαζί και με την μη γνώση χρήσης του οχήματος κάποια αλλά αποτελέσματα.»

Τη Δευτέρα μέλη της τροχαίας θα επισκεφτούν γραφεία ενοικιάσεων οχημάτων.

Ο κύριος Χαραλάμπους, ανέφερε ότι «θα δοθούν οδηγίες προς τους ιδιοκτήτες να δίνουν έμφαση και περισσότερη προσοχή, εάν και όταν νοικιάζουν μηχανοκίνητα οχήματα σε ξένους στην Κύπρο και ιδιαίτερα στους τουρίστες».

Τόνισε, ότι «πρέπει να εξηγούν τις αρχές οδήγησης στην Κύπρο, ότι η οδήγηση γίνεται στα αριστερά, να χρησιμοποιούν κράνος, ζώνη ασφαλείας, το όριο ταχύτητας και το όριο αλκοόλης που μπορούν να καταναλώνουν και επιπρόσθετα να επεξηγούν πώς να χρησιμοποιούν τα ενοικιαζόμενα οχήματα.»

«Υπάρχει σχετική νομοθεσία για τα μηχανοκίνητα αυτοκίνητα Baggy», είπε.  Εξήγησε επίσης ότι «από την στιγμή που είναι οχήματα εγγεγραμμένα στην Κυπριακή Δημοκρατία, αυτά τα οχήματα έχουν ελέγχει και έχουν εγγράφει στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών, από εκεί και πέρα εμείς θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όταν τα οδηγούμε.»

«Υπάρχουν δυο κατηγορίες τετράτροχων μοτοσυκλετών, αυτές που είναι εγγεγραμμένες και μπορούν να χρησιμοποιούνται από δυο τύπους αδειών. Αυτές που η ταχύτητα τους φτάνει μέχρι τα 45χλμ και μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν όσοι έχουν άδεια μοτοποδηλάτου και αυτές που η ταχύτητα τους ξεπερνά τα 45χλμ και μπορούν να τις οδηγήσουν άτομα με κατοχή άδειας αυτοκίνητου.

Όλοι οι οδηγοί Baggy και μοτοσικλετών θα πρέπει να φοράνε κράνη και απαγορεύετε να οδηγούν στους αυτοκινητοδρόμους, διότι τα οχήματα αυτά δεν μπορούν να ξεπεράσουν τα 45χλμ».  

Xριστιάνα Τσαγγάρη 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top