ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το αμερικανικό διεθνούς φήμης FORBES για τον Κρις Λαζαρή: «Άρχισε πλένοντας πιάτα…»

Το αμερικανικό διεθνούς φήμης FORBES για τον Κρις Λαζαρή: «Άρχισε πλένοντας πιάτα…»

Αφιέρωμα στον συμπατριώτη μας δισεκατομμυριούχο, Κρις Λαζαρή, «ανέβασε» στην ιστοσελίδα του το αμερικανικό περιοδικό για επιχειρηματίες, FORBES.

Το παραθέτουμε αυτούσιο:

 

«Ο Κρις Λαζαρή ένας φτωχός Κύπριος μετανάστης έγινε δισεκατομμυριούχος επενδυτής ακίνητης ιδιοκτησίας, πέθανε από καρδιακή προσβολή στο σπίτι του στο Λονδίνο τη Δευτέρα, σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ήταν 69 χρόνων. 

Σε ηλικία 16 χρόνων, άφησε το χωριό του με 20 στερλίνες στην τσέπη για να κτίσει μια νέα ζωή στο Λονδίνο. Άρχισε πλένοντας πιάτα, πριν πάρει μαθήματα ως σχεδιαστής μόδας. Τελικά άνοιξε τον δικό του οίκο μόδας και αξιοποίησε τα κέρδη για να φτιάξει ένα τεράστιο πορτφόλιο στον τομέα των ακινήτων.


 

Έκανε το ντεμπούτο του στην λίστα τον δισεκατομμυριούχων του FORBES το 2015, με υπολογιζόμενη πριουσία 2.1 δισεκατομμυρίων. Εκείνη τη στιγμή ήταν ιδιοκτήτης 2.64 εκατομμύρια τετραγωνικά πόδια ακίνητης ιδιοκτησίας, όπως είχε θυμηθεί, λέγοντας με βαριά προφορά: «Ο πατέρας μου ήταν οικοδόμος και διδάχθηκα την αξία της ακίνητης ιδιοκτησίας από μικρή ηλικία».

Παρόλο που ο Λαζαρή έγινε Βρετανός πολίτης, επισκεπτόταν συχνά την οικογένειά του στην Κύπρο και ήταν γνωστός για την επιθυμία του να βοηθά την κυβέρνηση καθώς αντιμετώπιζε προβλήματα λόγω των μέτρων της Ευρωζώνης. Η φιλία του με τον νυν Πρόεδρο της Κύπρου χρονολογείτο από την εποχή που πήγαιναν σχολείο. Το 2014 ο Λαζαρή ανέλαβε τα έξοδα του Πρόεδρου για να ταξιδεύει με ιδιωτικά αεροπλάνα.

Οι επενδύσεις του Λαζαρή, στις οποίες ήταν πρόεδρος, θα παραμείνουν στα χέρια της οικογένειας. Η σύζυγός του Μαρίτσα είναι ιδρυτικό στέλεχος της εταιρείας, τα τρία παιδιά του ήταν διευθυντικά στελέχη και κάτοχοι μετοχών της εταιρείας.  Η εταιρεία δεν απάντηση αμέσως στις κλήσεις του FORBES για ένα σχόλιο μέχρι τη στιγμή του παρόντος δημοσιεύματος».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δυο ώρες διήρκησε η συνάντηση ΠτΔ με Κινέζο Πρέσβη για διαφορές με CPP Metron

Δυο ώρες διήρκησε η συνάντηση ΠτΔ με Κινέζο Πρέσβη για διαφορές με CPP Metron

Δύο ώρες διήρκησε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Κινέζο Πρέσβη Λιου Γιαντάο αναφορικά με τις διαφορές μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της κοινοπραξίας CPP Metron για τα έργα που θα επιτρέψουν την έλευση του φυσικού αερίου στην Κύπρου. Στην συνάντηση συμμετείχε και ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Παπαναστασίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top