ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοινή Άσκηση Εθνικής Φρουράς και Ενόπλων Δυνάμεων ΗΠΑ – Δείτε εντυπωσιακές εικόνες

Κοινή Άσκηση Εθνικής Φρουράς και Ενόπλων Δυνάμεων ΗΠΑ – Δείτε εντυπωσιακές εικόνες

Από 11 έως 17 Φεβρουαρίου 2023, συνδιοργανώθηκε από την Εθνική Φρουρά και τις Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ) των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, στο πλαίσιο της ευρύτερης άσκησης «SILVER FALCON - 2023», η άσκηση ειδικών επιχειρήσεων μικρής κλίμακας, με την επωνυμία «SILVER FALCON SOFEX - 2023», με τη συμμετοχή προσωπικού και μέσων της Διοίκησης Καταδρομών και της Ευρωπαϊκής Διοίκησης των ΕΔ των ΗΠΑ (USEUCOM).

Ο ευρύτερος σκοπός της άσκησης, ήταν η συνεκπαίδευση του προσωπικού στην αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών και ιδιαίτερα εκείνων που αφορούν στη διαχείριση κρίσεων και σε επιχειρήσεις υποστήριξης εκκένωσης αμάχων. Ειδικότερα, το σενάριο της «SILVER FALCON SOFEX - 2023», περιλάμβανε, διάφορα είδη βολών μάχης ατομικού και ομαδικού - βαρέως οπλισμού, βασικών οδηγιών επιχειρήσεων περιπόλου και τακτικές κινήσεις τμημάτων σε διάφορα σενάρια, καθώς και εξάσκηση του προσωπικού σε επιχειρήσεις εκκαθάρισης οχυρωμένης τοποθεσίας.

Μέρος της άσκησης παρακολούθησε ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης και η Διευθύντρια Εκπαιδεύσεως και Αξιολογήσεως της USEUCOM, Υποστράτηγος Jessica Meyeraan. Με το πέρας, ο Αρχηγός, συνεχάρη τα ασκούμενα τμήματα για την άρτια σχεδίαση και διεξαγωγή της άσκησης, επισημαίνοντας τη σημασία της συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας και της διαχείρισης κρίσεων.

Η άσκηση, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο του Προγράμματος Διμερούς Αμυντικής Συνεργασίας (ΠΔΑΣ) μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και ΗΠΑ, κρίνεται ως ιδιαίτερα επωφελής, καθώς παρέχει τη δυνατότητα στο προσωπικό ειδικών επιχειρήσεων της Εθνικής Φρουράς, να συνεκπαιδευτεί με αντίστοιχο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων Αμερικής, προάγοντας με αυτόν τον τρόπο τη διαλειτουργικότητα και αναδεικνύοντας τις εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών.

Στο περιθώριο της άσκησης, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς και η Υποστράτηγος Meyeraan επισκέφθηκαν το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ), όπου είχαν κατ΄ ιδίαν συνάντηση, κατά την οποία έγινε συνοπτικός απολογισμός των δράσεων του 2022 και αναλύθηκαν οι δράσεις που περιλαμβάνονται στο ΠΔΑΣ για το τρέχον έτος. Επίσης, συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και ευρύτερα, καθώς και θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top