ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τμ.Δασών: Οδηγίες προς πολίτες για την Καθαρά Δευτέρα και τις εξορμήσεις σε εκδρομικούς χώρους

Τμ.Δασών: Οδηγίες προς πολίτες για την Καθαρά Δευτέρα και τις εξορμήσεις σε εκδρομικούς χώρους

Οδηγίες εξέδωσε το Τμήμα Δασών για την Καθαρά Δευτέρα , ώστε οι πολίτες κατα την διάρκεια της εξόρμησης τους στην εξοχή να δείξουν σεβασμό στο περιβαλλον 

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, με την ευκαιρία της αργίας της Καθαράς Δευτέρας στις 27 Φεβρουαρίου 2023, πληροφορεί και παράλληλα προτρέπει το κοινό για τα ακόλουθα:

  • Κατά την έξοδό μας στα δάση και την ύπαιθρο, απαγορεύεται αυστηρά το άναμμα φωτιάς για την ετοιμασία φαγητού εκτός των ειδικά διαμορφωμένων ψησταριών που το Τμήμα Δασών έχει κατασκευάσει στους εκδρομικούς χώρους.
  • Δείχνουμε τον απαραίτητο σεβασμό προς το περιβάλλον και διατηρούμε τον χώρο καθαρό. Μαζεύουμε όλα τα σκουπίδια που δημιουργούμε και τα τοποθετούμε στα σκυβαλοδοχεία ή τα παίρνουμε μαζί μας. Αν τα αφήσουμε ακόμη και σε πλαστικές σακούλες, θα διασκορπιστούν από αδέσποτα σκυλιά, γάτους και αλεπούδες.
  • Αποφεύγουμε το κόψιμο ή την εκρίζωση αγριολούλουδων και θάμνων, αφού αρκετά από αυτά είναι αυστηρά προστατευόμενα, ενώ κάποια μπορεί να είναι ενδημικά και να κινδυνεύουν με εξαφάνιση.
  • Επειδή σε ορισμένες περιοχές παρατηρείται φέτος έντονη προσβολή των πεύκων από το έντομο της πιτυοκάμπης, το κοινό πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό, να αποφεύγει να κάθεται κάτω ή κοντά σε προσβεβλημένα πεύκα και να αποφεύγει να έρχεται σε επαφή με την κάμπια του εντόμου. Οποιοσδήποτε έρθει σε επαφή με την κάμπια του εντόμου και παρουσιάσει δερματικά προβλήματα, θα πρέπει να αποταθεί για ιατρική συμβουλή και φροντίδα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top