ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατεχόμενα: Κλείνουν τμήματα σχολικών κτηρίων που κρίνονται επικίνδυνα

Κατεχόμενα: Κλείνουν τμήματα σχολικών κτηρίων που κρίνονται επικίνδυνα

Μετά τους μεγάλους σεισμούς στην Τουρκία, τμήματα σχολικών κτηρίων στα κατεχόμενα, που κρίνονται επικίνδυνα, κλείνουν.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, η «Γιενί Μπακίς» γράφει ότι ο «υπουργός παιδείας», Ναζίμ Τσαβούσογλου, αναφερόμενος στον έλεγχο που γίνεται σε όλα τα σχολεία για να αντιμετωπίσουν ένα ενδεχόμενο σεισμό από την επιτροπή που συστάθηκε για αυτό τον σκοπό, είπε ότι θα προχωρήσουν σύμφωνα με την έκθεση που θα ετοιμάσει η επιτροπή. Ηδη έκλεισε ένα μέρος του Λυκείου της Γιαλούσας, ένας μέρος του Δημοτικού σχολείου του Αγίου Σέργιου, ένα μέρος του Δημοτικού της Κυθραίας και εκκενώθηκαν δύο τάξεις του Δημοτικού σχολείου στο κατεχόμενο Δίκωμο.

Είπε ότι ήδη ξεκίνησαν ενέργειες για τα κτίρια τα οποία τους υποδείχθηκαν, αναφέροντας ότι στην περίπτωση του Δικώμου, οι δύο τάξεις θα μεταφερθούν σε προκατασκευασμένες τάξεις, που θα κατασκευαστούν σε συνεργασία με τον «Δήμο Δικώμου», στον κατεχόμενο Άγιο Σέργιο ήδη τοποθετήθηκαν 4 προκατασκευασμένες τάξεις, ενώ θα προσθέσουν μία τάξη στο δημοτικό σχολείο της κατεχόμενης Γιαλούσας.

Στο δημοτικό σχολείο του κατεχόμενου Δικώμου αναφέρεται και η «Ντιιαλόγκ» η οποία γράφει ότι το σχολικό κτήριο υπάγεται στο «τμήμα αρχαιοτήτων» και δεν έγινε οποιαδήποτε εργασία επιδιόρθωσης, παρόλο που παρουσιάστηκαν ζημιές στην είσοδο εδώ και χρόνια και υπήρξε αλληλογραφία της διεύθυνσης του σχολείου με το «υπουργείο παιδείας» και το «τμήμα αρχαιοτήτων».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top