ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αννίτα Δημητρίου: «Η αξίωση της τουρκικής πλευράς για λύση 'δύο κρατών' δεν θα γίνει ποτέ αποδεκτή»

Αννίτα Δημητρίου: «Η αξίωση της τουρκικής πλευράς για λύση 'δύο κρατών' δεν θα γίνει ποτέ αποδεκτή»

Η αξίωση της τουρκικής πλευράς για λύση «δύο κρατών» δεν θα γίνει ποτέ αποδεκτή, καθώς αυτό θα νομιμοποιήσει τα αποτελέσματα της τουρκικής εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής, υπογράμμισε η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου.

Η κ. Δημητρίου απηύθυνε χαιρετισμό σε γεύμα που παρέθεσε σήμερα ο Πρέσβης της Σουηδίας στην Κύπρο, Martin Hagström, προς τιμήν των επικεφαλής των διπλωματικών αποστολών των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) στην Κύπρο, επί τη ευκαιρία της ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από τη Σουηδία, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2023.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, η κ. Δημητρίου συνεχάρη τη Σουηδική Προεδρία για τις προτεραιότητες που έθεσε στο πλαίσιο της εξάμηνης Προεδρίας της, που στόχο έχουν, όπως ανάφερε, τη διαχείριση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η ΕΕ, θέτοντας ως πυλώνες την ασφάλεια και ενότητα, την ανταγωνιστικότητα, την πράσινη μετάβαση, τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου.

Τόνισε, επίσης, ότι, υπό τη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία, ο οποίος συνεχίζεται εδώ και ένα χρόνο, η ενότητα, η αλληλεγγύη και η συνεργασία είναι αναγκαίες για την οικοδόμηση μίας ανθρωποκεντρικής και διαφανούς Ένωσης, προς όφελος όλων των πολιτών της.

Σε ό,τι αφορά το κυπριακό πρόβλημα, η Πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε ότι η Κύπρος παραμένει προσηλωμένη στις αρχές του διεθνούς δικαίου και στον στόχο της επανέναρξης των συνομιλιών, εντός του συμφωνημένου πλαισίου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, για την επανένωση της χώρας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Η πρώτη αντίδραση του ΠτΔ στις απειλές Χεζμπολάχ - Πώς απάντησε στον Ηγέτη Νασράλα

Η πρώτη αντίδραση του ΠτΔ στις απειλές Χεζμπολάχ - Πώς απάντησε στον Ηγέτη Νασράλα

Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν εμπλέκεται με κανένα τρόπο στις πολεμικές συρράξεις, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία αποτελεί μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top