ΥΓΕΙΑ

Έρευνα: Η σοβαρή απειλή για την καρδιά από τα «έξυπνα» ρολόγια – Ποιοι ασθενείς είναι ευάλωτοι

Έρευνα: Η σοβαρή απειλή για την καρδιά από τα «έξυπνα» ρολόγια – Ποιοι ασθενείς είναι ευάλωτοι

Δεχόμαστε καθημερινά καταιγισμό πληροφοριών σχετικά με τα οφέλη της άσκησης στη ζωή μας. Ορισμένοι έχουν εντάξει ήδη τη γυμναστική στη ζωή τους, άλλοι αναζητούν το κίνητρο για να ξεκινήσουν, ενώ υπάρχουν κι εκείνοι που προσπαθούν να την εντάξουν μέσα σε μια πολυάσχολη καθημερινότητα.

Μέσα σε αυτούς τους ταχείς ρυθμούς, κάθε βήμα, κάθε κίνηση ενδυνάμωσης μετράει. Μας προσφέρει την παρήγορη σκέψη ότι, ακόμη κι αν δε γυμναζόμαστε σκόπιμα, κάνουμε κάποιας μορφής σωματική άσκηση, διεκπεραιώνοντας τις υποχρεώσεις μας. Πολύτιμος σύμμαχος στην καταγραφή αυτής της προσπάθειας έχουν αποδειχθεί τα «έξυπνα» ψηφιακά ρολόγια (smartwatches/ activity trackers), μια φορητή συσκευή που καταγράφει χρήσιμες πληροφορίες, όπως τα βήματα που κάνουμε, τον καρδιακό μας ρυθμό και άλλα, ενώ παράλληλα δίνει άμεσα πληροφορίες από το κινητό μας, όπως τα μηνύματα και τις κλήσεις που δεχόμαστε.

Κι ενώ αυτοί οι έξυπνοι ιχνηλάτες δραστηριότητας μας έχουν προσφέρει μια σειρά από νέες δυνατότητες και ευκολίες, νέα μελέτη υποδηλώνει ότι η χρήση τους μπορεί τελικά να μην είναι και τόσο «αθώα» για την υγεία. Μελετητές από το Πανεπιστήμιο της Γιούτα ισχυρίζονται τώρα ότι αυτές οι συσκευές μπορεί να αποδειχθούν δυνητικά επικίνδυνες για ορισμένους ανθρώπους, αυξάνοντας τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής. Σύμφωνα με τα νέα επιστημονικά ευρήματα, που δημοσιεύθηκαν στο Heart Rhythm, είναι ικανές να επηρεάσουν τη λειτουργία ιατρικών συσκευών, όπως ο βηματοδότης.

«Αυτή η μελέτη προειδοποιεί για μια σοβαρή απειλή», σχολιάζει ο επικεφαλής συγγραφέας, δρ. Benjamin Sanchez Terrones, μηχανικός υπολογιστών του πανεπιστημίου.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτοί είναι οι Υπουργοί Οικονομικών, Εργασίας και Υγείας – Πληροφορίες ThemaOnline

Τα πρόσωπα που εμπιστεύτηκε και έδωσε Υπουργεία ο Πρόεδρος Αναστασιάδης – Οι 14 αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα και οι απώλειες

Στις φλόγες 300 μπάλες σανού σε κτηνοτροφική μονάδα στην Δρομολαξιά

Με τι καιρό θα κάνουμε Καθαρά Δευτέρα; Πως θα είναι ο καιρός το τριήμερο και πότε αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας

Καθαρά Δευτέρα: Γιατί ονομάστηκε έτσι και τι γιορτάζουμε – Τα έθιμα που «τιμούμε» στην Κύπρο

Καθαρά Δευτέρα: Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο - Τσιαττιστά, παραδοσιακοί χοροί και πέταγμα χαρταετού

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Εμφανίζεται» ξανά ο καιρός του καλοκαιριού και φέρνει 40άρια - Δείτε ζωντανά την εξέλιξή του

Δουλειά με το ζόρι στον καύσωνα: Πόσα εξώδικα εκδόθηκαν - Εργοτάξια τερμάτισαν την λειτουργία τους λόγω παραβάσεων

Ανάλυση: Σε νέα εποχή οι σχέσεις ΗΠΑ – Κύπρου – Διεθνολόγος εξηγεί στο «Τ» για την άρση της υποχρέωσης για έκδοση visasΨάχνουν για τα λάθη ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Συνεδριάζει το εκτελεστικό γραφείο του ΔΗΚΟ - Στο πολιτικό γραφείο η ΔΗΠΑ

Ψάχνουν για τα λάθη ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Συνεδριάζει το εκτελεστικό γραφείο του ΔΗΚΟ - Στο πολιτικό γραφείο η ΔΗΠΑ

Το πολύ κακό αποτέλεσμα των διπλών εκλογών της 9ης Ιουνίου αποτιμούν τα κόμματα του κέντρου, τα οποία προσπαθούν να αντιληφθούν τι πήγε λάθος, παρά το γεγονός ότι οι πολίτες φαίνεται να έχουν στείλει σαφή μηνύματα με τη ψήφο τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top